2012. június 26., kedd

Az első Bob / Spongebob cake

Nagyon megörültem a feladatnak, hogy Spongyabob tortát készítsek. Bár aki azt hiszi, hogy olyan egyszerű tortába önteni ezt a figurát, mint lerajzolni, hát téved. Minden az arányokon múlik. Azt is hozzá kell tegyem, hogy több színt is ki kell keverni, hacsak nem marcipánnal dolgozik valaki. Én a középutat választottam, unidec alapra, marcipán alkatrészeket helyeztem. Lehet kapni kis mennyiségben többféle színű marcipánt egy csomagban, én mindig a Szamosnál vásárolok, ami ugyanaz a termék, mint a hipermarketekben (ahol ráadásul nincs is mindig), és kb. feleannyiba kerül. Az unideccel ráadásul jól kiegészítik egymást, mivel mindkettő mandulaízű :)


This is my first Spongebob cake and I have to let down all those, who think that it is easy to make it. Much depends on the proportions and the colours, Following the happy medium, I used unidec for covering the cake and marzipan for the smaller parts. The latter one was pre-coloured, I like to use a Hungarian brand, Szamos, which is the best (and most expensive, although still costs half the price in the brand shop, than in the supermarkets). Moreover they complement each other with the marzipan very well, because unidec also has almond-taste.



Jó előre begyúrtam a sárga alapszínt, mert egész héten 35 fok volt, és gondoltam kiszárítom kicsit. Sajnos nincs otthon légkondink, bár a héten remélem az is lesz, mert a K-NY-i fekvésű lakásban meg lehet pusztulni.

Tölteléke joghurtos-epres. Szép, piros magyar epreket szerváltam hozzá egyenesen a vásárcsarnokból. Itt említeném meg köszönet céljából: Jucit, akitől az isteni krém receptet kaptam, hercimet, aki minőségellenőrként és no-para szakértőként mellettem állt és a kedves fiút a vásárcsarnokban, akitől az epreket vettem - direkt kértem, hogy jókat válogasson! :)


I pre-coloured some unidec 2 days before I made the cake, as it was very hot all week and I wanted to let it dry a bit.Inside it is strawberry and joghurt flavoured, with presumably the last strawberries this year, that I purchased directly from the market.


Pár részlet :)
A few details of Bob :)


meleg végig nagyon megnehezítette a dolgom, nemcsak a bevonásnál, hanem a szállításnál is nagyon oda kellett figyelni. Utóbbinál  akadtak azért nehézségek, de az anyuka, aki vitte, logisztikus, megoldottuk :) A tortát végig titokban kellett tartanom a többi fiacskája előtt, bár egyikük sejthetett valamit, mert Spongyabobos pólóban képviseltette magát az ünneplésen :)

Ezt az üzenetet kaptam az ünnepelt öccsétől: "iszonyat jól nézett ki, marha finom volt, nem szeretem a tortákat de ebből két szeletet is benyomtam !!! köszönjük :)"


I was struggling with the heat all the time, also during transportation, but the birthday boy's mother works as a logistic, so finally we did it. We had to keep the cake as a secret in front of his other sons, but one of them could suspect something, as he wore a Spongebob T-Shirt on the day of the celebration. I got this message from him:

"The cake was so cool and delicious - I don't like cakes, but I ate 2 slices from this one!!! Thanks a lot!".

2012. június 17., vasárnap

Egy kismalac... / Piggy bank cake

Ezt a tortát egy kolleganőm kisfiának készítettem, akinek kedvenc állata a rózsaszín kismalac :) A sok ötletelés közül végül egy malacpersely lett a nyertes, ez is inkább karikatúra-szerű, gyerekeknek való, semmint egy valódi malac kopirozása :) A bal fenekére még egy szerencsét hozó négylevelű lóhere is került, bár sokat gondolkodtam a piros szívecskén is :)

This cake is for one of my colleagues' little son, whose favourite animals are pink piglets. Out of the many ideas when prepairing the cake, the winner was a piggy bank. This is more like a toy piggy, rather than a look-alike of a real one, but I guess this suits a kids' party more. Although I really wanted to stick a red heart on the back side of the piggy, it finally got a four-leaf clover to bring luck as well.:)



Ez az első direkt kísérletem a marcipánnal, eddig csak figurákhoz használtam, burkoláshoz pedig inkább fondantot és unidecet, de azok ebben a melegben még kevésbé bírták volna. Így is fénylett a malacka, pár perccel azután, hogy kivettük a hűtőből, de légkondis autóban utazott, így remélem jól bírta a kiképzést.

This is my first direct experiment of covering a cake with marzipan (and not fondant). I hope it will survive the heat, as it travelled with an air-conditioned car.



Belül csokis piskóta bújik meg csokis lágy krémmel. Külön kérés alapján a pénzérmék mind marcipánból vannak, sötétebb és világosabb arany színűek, egy kis lüszterfestékkel kaptak csillogást. Remélem a kisfiúnak is tetszik majd a végeredmény!

Inside it is chocolate pound cake with chocolate cream. Due to the special request, the coins are also made of marzipan, they are a darker and lighter shade of gold, and sprinkled with a little lustre dust as well. I hope the little boy will like it!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...