2014. március 26., szerda

Egyszerű, egészséges vacsora / Simple healthy fruit dinner

Úgy rákattantam, hogy még kis bubikat és csillámokat is szerkesztettem nektek hozzá. Herci hozott epret, azt mondta, ne hagyjam sokáig a hűtőben. Miért is tennék ilyet? ;) Egészséges-étel diétán vagyok, legalábbis próbálkozom vele, de eddig azon kívül, hogy fogyok (amit pont nem kéne), nem látom hatását. Azért kitartok, az ilyen fincsi gyümitálakért megéri lecserélni a melegszenyát.

Soooo good and sooo healthy. I'm on a diet right now, trying to eat normal food.



Hozzávalók a fincsi nasihoz:

  • 1 pohár görög joghurt (vagy más élőflórás, lehetőleg cukor nélkül)
  • 1 e.k. méz
  • 3- e.k. zabpehely
  • 2 e.k. kókuszreszelék
  • 10 dkg eper
Ingredients:
  • 1 cup of greek yoghurt
  • 1 tablespoon of honey
  • 3 tablespoons of oatmeal
  • 2 tablespoons of grated coconut
  • 100g strawberries

Az a jó az egészben, hogy a mennyiségek ízlés szerint variálhatóak. Célszerű először a mézet és a joghurtot összekeverni, aztán mehet bele a kókusz és a zabpehely, utolsónak pedig a kis szeletkékre vágott, megmosott eper. Határozottan addiktív és kiváló egy stresszes nap után.

The best thing about this meal is, that the quantities can be varied as you wish. It is better to mix yoghurt and honey together first, than add coconut and oatmeal, and finally the sliced and washed strawberries. Very addictive as a dessert/dinner after a stressful day :)

2014. március 23., vasárnap

Watalappam/Watalappam

Egy kevés India a  lakásunkban :) Egészséges, finom, pudingszerű desszert, ami a család minden tagjának - beleértve a kicsi kutyánkat is - ízlett. Köszönöm a receptet, Panka :)


Hozzávalók:
3 dl tej
4 e.k. kókuszreszelék
5 tojás
10 dkg méz
1 vaníliarúd
1 kk. fahéj

Felforraljuk a tejet a kókuszreszelékkel... mhhh. Imádom a kókuszt, és ahogy a tejes kókusz illata betöltötte a konyhát...! A tojásokat robotgéppel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a mézet és tovább keverjük, egészen simára. A vaníliával és a fahéjjal fűszerezzük, majd egy szitán keresztül beleöntjük a tejet. A kókuszreszeléket jól kinyomkodjunk, értékes "kókusztej" mennyiséghez jutunk még így.
Egy kisebb tepsit kivajazunk, és beleöntjük a keveréket. Egy nagyobb, félig vízzel töltött tepsire ráteszünk egy rácsot, és erre tesszük a kistepsit. 170 fokon egy óra elég neki, ezután kellemesen remegős lesz a tészta. Ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk  le egy konyhai törlővel. Egy dolgot sajnálok, hogy azt az isteni kókuszt nem éreztem a végeredményben, mert a fahéj és a vanília túl intenzív hozzá képest, de így is remek kis édesség. 

Ingredients for this indian milk pie:
300 ml milk
4 tablespoons of grated coconut
5 eggs
100g honey
1 vanilla stick
1 teaspoon of cinnamon

Boil milk with the grated coconut and let it cool down. Meanwhile beat the eggs and stir in honey well. Season with vanilla and cinnamon, then drain the coconut milk through a filter. Gently press the coconuts as well, so you can get the extra coconut milk.
Grease a small pan with butter and pour in mixture. Pour water in half of a bigger pan and place a grille on it. Put the pan with the pastry on its top, so the boling water can filtrate through and let it reach its fine consistency. Cook on 170 celsius for an hour - if the top is becoming brown, cover with a kitchen towel. Have a little India in your kitchen with this light and healthy recipe!

2014. március 11., kedd

Chillin'

Címszavakban: Gabriella-féle almás-zabhelyhes kókuszgolyók. 20 db készült, ebből 17-et én ettem meg kreatívkodás közben (oké, a mopsz is besegített). Habos tejeskávé az új kávégéppel, ami a legjobban délután 6 körül esik. Otthon, ami napról-napra csak szépül, és amit mi teszünk igazivá. És még annyi minden, amiről idővel beszámolok, ígérem :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...