2014. december 11., csütörtök

Brutál Nutellás szülinapi sajttorta/ Nutella cheesecake with roasted nuts

Már nem is olyan kicsi kishúgomnak készült ez a brutálisan Nutellás és habos, roppanós mogyorókkal megszórt torta. Amint látható, meglehetősen gyorsan fogy, tehát anyukámmal közösen ismét sikeres projektet zártunk :)
Figyelem! A lent következő recept az ízlelőbimbók izgatására és a nyugalom megzavarására alkalmas!



(recept: Makuka24-től-köszönöm!)

Hozzávalók:
Kekszes alap:
25 dkg darált keksz
10 dkg puha vaj
2 ek Nutella (ez csak a kezdet...)
3 ek pirított, összetört mogyoró

Krém:
500 g mascarpone
40 dkg Nutella (igen, jól látjátok, ez az a mennyiség, ami a dobozban marad a 2 ek kikanalazása után!)
3 dl hideg tejszín
10 dkg porcukor

Tetejére:
5 dkg pirított mogyoró összetörve

A kekszes alap hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd belenyomkodjuk egy 23 cm-s tortaformába. Ha már tudjuk, milyen tálra szeretnénk tenni, az is jó, ha a tortaforma peremét tesszük csak a tálra, és ebbe nyomkodjuk a keveréket. 
A tejszínt kemény habbá verjük. A sajtkrémet, Nutellát és cukrot robotgéppel összekeverjük. Óvatosan, több részletben hozzáadjuk a felvert tejszínt. A kész krémet rákenjük a kekszalapra és pár órára, vagy még jobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük. 
Mi olvasztottunk a tetejére egy kis étcsokit is, majd erre szórtuk az összetört pirított mogyorót.
A rengeteg Nutella ellenére nagyon könnyű a krémje és annyira finom mogyorós, hogy nem lehet neki ellenállni! 


A full bowl of Nutella (yes!!!!) and half a kg of mascarpone inside... wait what? Not a low budget cake - but perfect for any birthday celebration - like my sister's.

Ingredients:
Biscuit base:
250g ground biscuits
100g room-temperature butter
2 tablespoons of Nutella (it is just the beginning:)
3 tablespoons of roasted, ground nuts

Cream:
500 g mascarpone
400g Nutella (all that is left in the jar!)
300ml cold cream
100g confectioner's sugar

Decoration:
50g roasted nuts

Mix the ingredients of the biscuit base and layer into a 23 cm cake mold.
Whip the cream. Mix mascarpone, Nutella and sugar with a blender. Gently add the whipped cream to it in small portions. Layer the cream on the biscuit base, and put the cake into the fridge for a few hours (or overnight).
My mum I and melted dark chocolate for the top and sprinkled with the roasted nuts. Have a wonderful celebration - this cake rocks!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...