2015. szeptember 16., szerda

Mont Blanc torta /Mont blanc cake

Ronda, de finom: tulajdonképpen 3 emelet Pavlova nutellás sajtkrémmel turbózva. Instant cukorbetegség :D
Ötlet Anna Olsontól.
Az alap egy 4 tojásos Pavlova, az itt látható recept alapján, a mennyiségek duplázásával.
A töltelék: Annánál gesztenyepüré, nálam 4 e.k. Nutella, 100 ml tejszín, 250g mascarpone, 1 t.k. vaníliás cukor és nagyon kevés porcukor keveréke. További 100 ml tejszín kerül a tetejére, végül fehércsoki reszelékkel díszítjük.

Ha inkább gesztenyével és sütemény formában próbálnád ki, itt találod a receptet :)




Ugly but tasty: 3 layers of Pavlova with Nutella cream cheese. Instant diabetes guaranteed. Original recipe from Anna Olson.

2015. szeptember 3., csütörtök

Gluténmentes pasi /Gluten-free ABS cake

Avagy egy gluténérzékeny menyasszonynak is meglehet a szórakozása :)
Végre, végre, amikor megkérdeztem, milyen ízű legyen, nem a szokásos "nem tudom, legyen csokis" választ hallottam! :) Főzött diókrém került a tortába, és a piskótát is diósítottam.
A tészta a viktória torta gluténmentesített változata, fele-fele kukoricaliszt és darált dióval.





 A kockák közelről :)
Six-pack


A six-pack cake made for a hen-party in gluten-free version. Walnut victoria sponge cake filled with walnut cream - finally not the conventional  chocolate cream :) Was so much fun to make!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...