2011. szeptember 20., kedd

Angry Birds torta / Angry Birds cake



Tudom, hogy beígértem már a nyertes sushi-torta receptet, de előtte még hadd mutassam meg nektek a másik versenytortámat. Igazából annak mond valamit, aki ismeri is ezt a játékot. Kakaós faragható (tömör) piskótából, benne tejszínes vaníliás krémmel készült, unideccel burkolva. Utólag és ráadásul úgy, hogy alaposabban kikupáltam magam madártanból, már találtam a figurákban hibát, de ha húgom, aki egyfolytában ezt nyomkodja, nem szólt érte külön, én sem írom le nektek. Csupán anatómiai malőr, és csak 2 madárnál, de azt hiszem ettől még felismerhetőek :)

A madárkák egy délután termékei, ekkor még feloldott széntablettával értem el a fekete színt (úgyis emlékbe készültek, senki nem evett beléjük :) A fa mintázatot kakaóporral értem el, a csúzli (amit a kék madár alatt láthattok a bal szélen) volt a legmacerásabb, ezt többek közt 2db fogpiszkáló is tartja. Az emeletet méretre vágott szívószálak tartották. Van még rajta mit szöszölni, főleg, mert Canadában élő kis unokatesóm, aki csak képen látta, közölte, hogy neki ilyet kell süssek, ha legközelebb jönnek meglátogatni. És persze az íze is ugyanolyan legyen :) Nektek hogy tetszik? 

Íme Malackirály:


Madárraj és malacok:

Madártávlatból:

6 megjegyzés:

  1. Hát ez nagyon jó lett, tetszik ügyes vagy....((

    VálaszTörlés
  2. Fantáziadús. Nagyon ügyes. :)))

    VálaszTörlés
  3. Tudtam, hogy láttam már valakinél! Végre megvan! Hétvégén nekem is ilyent kell gyártanom. Azt hittem, ilyen kérése (tortája) még senkinek nincs, mert még nem is hallottam a mérges madarakról eddig. Jó kis kihívás! Tetszik!

    VálaszTörlés
  4. Köszi, csajok! :) Én se igazán értem ezt a hisztériát a madarak meg a zöld malacok körül... :) M@rti, széntabletta helyett javaslom a wilton fekete pasztát :)) Majd számolj be, hogy sikerült!

    VálaszTörlés
  5. Szia tejszinhab!Én most iratkoztam fel hozzád.Örülök,hogy itt lehetek!Nagyon tetszenek a munkáid.Én is csak így egyszerűen sütök,sokszor nyakig tejszínhabosan-porcukrosan,de hát ez van :)Férjem is szereti ezeket a vadállatokat lődözni! Nagyon klassz lett a tortád!Gratulálok hozzá! Szia Jolika

    VálaszTörlés
  6. Üdvözöllek nálam Fáncsi! Köszönöm a bókot, nagyon kedves tőled, :) Ezek a madarak nálunk is nagy sikernek örvendenek, tesóm és a párom is függő, ez ihlette a tortát :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...