2013. január 21., hétfő

Vulkán torta / Volcano cake lost and found

Ez a torta még az őskorban készült... Szó szerint. Megkínlódtam vele, mert egyáltalán nem úgy sikerült, ahogy terveztem. Emiatt elég kapkodósra sikerült a dolog és a fotózás, a képbe frankón belelóg a limonádés üvegem és egy kupak, ami nem tudom már mire kellett. 
Sima tejszínes csoki töltelékkel, csokis piskótát sütöttem, amit a charlotte-tortához hasonló technikával rétegeztem. Csokiízű marcipán borítja, a pálmafák is marcipánból készültek, illetve a láva is olvasztott marcipán. A dínók a kisfiú szülinapi játékait képezik, bár tervbe volt véve a marcipán dínó-flotta, de egyszerűen semmi se maradt meg a 40 fokban (említettem, hogy július közepén készült a torta?). 
A kitörő láva olvasztott cukorból készült, közelről nagyon jól látszottak benne a kis bubik, és a kisfiú egészen odavolt érte, merthogy az ünneplés után másnap ezzel a kérdéssel fordult apukájához: "Apa, ugye lávát is hagytál?"

This cake was made in the Prehistoric times, but so far I did not feel like posting it. I had hard times doing it, it was 40 C outside, 38 inside the flat, and it melted like hell. Even the photo was done so quick, that I forgot to put away the lemonade and stuff from the background.
It is a chocolate cream with chocolate filling and chocolate flavoured marzipan cover. Every detail on the cake is marzipan, except for the dinos. I wanted to make a marzipan dino-fleet, but it was impossible in that hot. So the little boy got some toy dinos, as an extra birthday present.
The lava, bursting out from the top is made of molten sweets. Take a closer look, the bubbles are really cute :)


Lávarészlet:
Erupting:
 

8 megjegyzés:

  1. Szerintem nagyon jó lett a vulkános tortád!
    A meleg miatt semmi pánik, hisz tudjuk, hogy a láva forró, minden megolvad a környezetében...

    VálaszTörlés
  2. Szerintem sem kell szabadkoznod a torta miatt (a láva különösen tuti lett...). A fényképezés pedig valóban nehéz feladat (legalábbis nekem, mert nincs tuti gépem, a fényviszonyok is sokszor pocsékok), ilyenkor kell elővenni a fantáziánkat:)))

    VálaszTörlés
  3. Az a kitörő láva....hiperszuper! Volt ott elég játékdinó, a marcipánok meg úgyis elolvadtak volna a nyári+vulkáni hőség együttesében, nem igaz? ;-)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó! Nincs ezzel semmi baj és ha nyáron készült akkor is nagyon jó ,mert nem látszik rajta a 40 fok.

    VálaszTörlés
  5. De ötletes! Csak a fiam meg ne lássa mert mostanában odavan a vulkánokért és akkor nekem is kell csinálni :)

    VálaszTörlés
  6. Hogy az olvasztott cukorra miért nem gondoltam én is lávakészítés közben?!? Legközelebb így csinálom! (Besűrűsödött, pirosra színezett hidegzselét használtam; hááát, olyan volt, mint a vér) :-)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jól sikerült ez vulkán:))) és a láva is:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...