2013. március 2., szombat

Papagáj süti / Parrot cake

Hétvégi süteményünk. Nagyon mutatós és finom, kicsit a métereshez hasonlít. Kipróbáltam a Váncza pudingporokat, egyedül a puncsostól vártam erősebb rózsaszínt (imádom a rózsaszínt :), ízre viszont bejönnek.

A quite good-looking cake, isn't it? Although I had higher expectations towards the pudding powder's colour - love pink so much. Nevertheless, the cake is fine and the different tastes mix very well.


Hozzávalók:                                                    Ingredients:
25 dkg vaj                                                      250 g butter
30 dkg porcukor                                             300g powdered sugar
1 kis pohár tejföl                                            1 small cup of creme fraiche
1 cs. sütőpor                                                  1 pck baking powder
30 dkg liszt                                                     300g flour
4 tojás                                                            4 eggs
1 csomag puncs pudingpor                               1 pck punch pudding powder
1 csomag vaníliás pudingpor                             1 pck vanilla pudding powder
2 e.k. kakaópor                                               2 tsp cocoa powder



A vajat kikeverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a tejfölt, sütőporral elkevert lisztet, a tojások sárgáját, végül a tojások felvert habját. A kész krémet 3 részre osztjuk, az egyikbe a vaníliás pudingport, a másikba a puncsosat, a harmadikba a kakaóport keverjük. 
Őzgerincformában is süthetjük (ekkor 2-re elég az adag), de nekem csak kuglófformám volt otthon. Kivajazzuk-lisztezzük a formát és egymás tetejére belesimítgatjuk a krémeket. Nem lényeges, hogy egyenletes legyen, mert süléskor úgyis összefolynak majd, így születnek a szép formák.
180C-ra előmelegített sütőbe tesszük, tűpróbáig sütjük. Porcukorral, vagy csokimázzal díszítjük a tetejét.

Mix butter with powdered sugar. Add creme fraiche, baking powder, flour, eggyolks, and last the beaten eggwhites. Divide the cream into 3 and add the pudding powders and cocoa powder to one and other. 
Prepare a bundt cake form and layer the different colours on each other. Don't be so sophisticated about it, the mixing of the colours during baking will create nice formations in the end. 
Cook in preheated oven on 180C and serve with melted chocolate or powdered sugar.


8 megjegyzés:

  1. Én sokkal színesebb verzióban ismerek egy ilyen nevű sütit, de ez sokkal jobban tetszik! Olyan guszták benne a rétegek, hogy megkordult a gyomrom....:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta! A tálalásod pedig pompás! Nagyon ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  3. Márványos, szép süti. Ahogy a recit nézem, nem holmi fujtós piskóta, hanem omlós, lágy, vajas süti lehet. Feltétlen kipróbálom! :)

    VálaszTörlés
  4. Nem ismertem a papagáj sütit, de ha a méteres kalácsra hasonlító íze van, akkor jöhet! Méterest már többször sütöttem, nagyon szeretjük. Pillanatok alatt el tud tűnni a tányérról. Szóval kipróbálom ezt a papagájt is:)

    VálaszTörlés
  5. Ez nagyon finom lehet! már régóta vár nálam is a receptje kipróbálásra.

    VálaszTörlés
  6. Igen, nagyon finom, az a puncs illat még sokáig érezhető volt a lakásban sütés után... nem is értem, hogy a színe miért nem volt olyan élénk, mint az illata :)

    VálaszTörlés
  7. ez a gyönyörűség hol bujkált előlem eddig? Húúúúú, kérek!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon guszta! szinte érzem az orromban az illatát!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...