2011. augusztus 8., hétfő

A Mecsek-csúcs kísérlet I./Experimenting with Mecsek peak cookies I.

Pécsiek és erre járók emlékezhetnek még a Mecsek Cuki egykori slágertermékére a Mecsek csúcsra. Gyerekkorom egyik kedvenc cukrászsüteménye volt. Nyilván beszüntették. Lehet, hogy megneszelték, hogy bármennyit meg tudnék enni belőle és ijedtükben abbahagyták a gyártást. Na de a lényeg: ennek a sütinek a receptjét még senkinél sem láttam, még a mindenható interneten sem (bár annak sem állok ellen, ha valaki priviben megosztja velem), ezért megpróbálom magam kikísérletezni.
Úgy tessék elképzelni, mint a Párizsi, Morgós és hasonló csúcsokat, nagyságra akkora. Azonban nem hegyes, hanem inkább dombos:)... na jó, huplis a kinézete. Hasonlít ezekre a puncsgolyókra, sőt élek a gyanúperrel, hogy a receptúrája is ugyanaz, csak a külcsín más. No mindegy. 
 
Belül puncs ízű, kívül magas kakaótartalmú csokimáz, zöld kókuszreszelékkel megszórva. Ez fontos! A zöld jelképezi ugyanis a „Mecseken” a fákat : )
Szóval nemcsak kinézetre más, de ízre is sokkal finomabb nekem, mint a tömény Párizsi csúcs, vagy a Tuskó, amin szintén zöld kókuszreszelék van ugyan, de az isteni puncs ízt nem múlja felül (na jó, ha épp nem volt Mecsek csúcs, beértem azzal is…) Tehát most megpróbálok alkímiailag a recept közelébe jutni és elkészíteni gyerekkorom kedvencét. Beszámolok majd, hogy sikerült : )

2 megjegyzés:

  1. Várom a beszámolódat! Puncsgolyó receptem van az NLC-ről. Ha szeretnéd, küldöm. :)))

    VálaszTörlés
  2. Köszi, Petra, hamarosan jön a beszámoló, akkor összehasonlítjuk :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...