2012. március 20., kedd

Focilabda / Soccer cake

Újabb sportos témájú kéréssel kerestek meg a napokban, egy focilabdát kellett elkészítenem. Pontosabban egy fél focilabdát, citromos ízben. Nagyon finom főzött citromkrémet használtam hozzá, amelyet Tortaimádótól kölcsönöztem. Én a 3. verziót készítettem el, frissítő ízű, puding állagú, tartós krém lett a végeredmény. Általánosságban nem lett ez egy könnyű torta, mert a tésztáját 12 tojásból sütöttem egy kerámiatálban, és a krém sem az a habos-babos fajta, de mivel egy nagyszabású bulira készült egy srác 20. szülinapjára, azt hiszem, azóta már bőven elfogyott :)

I have got another request in connection with sports: I was asked to bake a soccer cake. Or more specifically half of a soccer cake, in lemon flavour. I used a tasty cooked lemon cream (no pudding included), for which I have the recipe from Tortaimádó (in case you need the translation, just ask:). The result was a fresh, pudding-like, heavy cream. All in one this is not a light cake, since it includes 12 eggs and the cream itself is quite heavy, but it was intended for a young sportsman for his huge 20th birthday-party, so I suppose they have eaten it already.:)


A burkolást 2 rétegben oldottam meg, ezúttal is legjobban bevált fondantomat, a pillecukrosat használtam. A zselatinos fondant nekem törik és van egy furcsa mellékíze, ez viszont finom és rugalmas burkolóanyag, hamar meg is vagyok vele. Az öt- és hatszögekhez készítettem sablont, bonyolult számításokat alkalmazva, majd egyenként megfestettem, kivágtam és felragasztgattam őket. Eléggé babra munka, közben sikerült belázasodnom is, így a varratok és a fű készítését már így fejeztem be.

I have used two layers of home-made marshmallow fondant - my favourite. Usually I don't use gelatine for fondants, because it is too fragile for me and has a weird by-taste. For the hexa- and pentameters I made a template, which is a result of complicated calculations ^^ then I coloured the fondant, cut out the figures and stack them to the first layer one by one. It was quite a monkey job, and I was also ill, so I finished the sutures and the grass having fever


Készült még egy 2:0 felirat is, hogy szimbolizája a srác életkorát. Anyukájától úgy értesültem, hogy sok-sok like érkezett a feltöltött szülinapi fotókra a fiú oldalán :) Manapság ez talán a legnagyobb bók, nem? :)) Azért ez egy első labda-próbálkozás, de remélem majd még követi több...

I also made a 2:0 sign, which symbolizes the age of the boy. I have heared from his mum, that he uploaded the photos on a social site and the cake got several likes. That is quite flattering, although this is my first ball cake, but I hope it will be followed by more...7 megjegyzés:

 1. Nagyon jól néz ki, ügyes vagy! Finom is lehetett nagyon! Jó babrás lehet azért egy ilyen tortának az elkészítése !

  VálaszTörlés
 2. Szerintem elsőre nagyon jó lett! Főleg betegen!

  VálaszTörlés
 3. Nagyon jól "első labda-próbálkozás"!!!! A lázas állapot sem látszik rajta:)) Szuper lett!

  VálaszTörlés
 4. Thank you Loveforfood! Definately not my favourite (that is the popcorn cake), but I want to improve :)

  VálaszTörlés
 5. Szégyellem magam... :/ azt hiszem tudod, hogy miért... :) Pedig nagyon szuper lett, és biztosan jól esett volna pár szó. Tudom, hogy mennyire melós egy ilyen darab, szép precíz illesztéseket hoztál össze! :)

  VálaszTörlés
 6. Hát, ez fantasztikus! Gratulálok! Még varratok is vannak, attól kifeküdtem:-)! Na, holnapra felköthetem, tényleg!

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...