2012. július 20., péntek

Gumimaci özön / Gummy bear cake

Szokatlan kéréssel keresett meg egy régi kedves kolleganőm. A hétvégén esküvőre ment, ahová egy gumimacis tortát kért, ugyanis a menyasszony imádja őket :) Sokat gondolkoztunk, a két-emeletes, gumimacikkal zsúfolt tortától kezdve mindenfélét kitaláltunk. Végül az észérvek győztek. Nyár van, meleg van, olvad minden, de ez persze nem jelenti azt, hogy a végeredmény unalmas kell legyen.

I got an unusual cake request a few days ago. One of my colleagues was invited to a wedding, where the bride loves gummy bears. She asked me to bake a surprise cake for her. We had several ideas from the two-tiered cake covered in gummy bears to others as well, but then we had to think sensibly. Its summer, its hot, fondant melts, but it does not mean, that the cake has to be boring.



Így született meg a gumimaci színű torta ötlete. Bekevertem egy 6 tojásos piskótát kedvenc faragható-piskóta receptemmel. Ez nem az olajos verzió, mint Kiskuktáé, hiszen az ételfesték épp eléggé nedvesíti a tésztát. A piskótatésztát 4-felé osztottam, majd megszíneztem egy-egy evőkanál ételfestékkel, a klasszikus gumimaci színekből. Mivel nem akartam, hogy szétfolyjon a sütőben, ezért egyenként sütöttem egy 20 cm-s formában őket, kb 15 percig.

I made a pastry for a pound cake with six eggs, then seperated it into 4 parts, and coloured each into one classical gummy bear-colour. I baked them one by one in the oven, 15 minutes each.

Így készült:
How its made:


Egy éjszakát hűltek, ezután marcipános vaníliakrémmel töltöttem meg őket. A borítás alá sima vajkrém került (szempont volt, hogy felvágva a krém ne nyomja el a színeket, így mindenképp világos színű kellett bele). Csütörtök este burkoltam unideccel, és díszítettem a kis macikkal. Végül "nyársra", azaz fehér virágdrótra húztam néhány macit, és ezzel díszítettem pluszban a tortát - így olyan, mintha a macik a tortából ugrálnának ki. Sajnos ugye felvágni nem tudtam a fotózáshoz, de remélem, hogy a nagy meglepetés ellenére valaki nem felejti el lefotózni felvágva is :))

I let them cool in the fridge for a night, then filled them in with marzipan- and vanilla cream. Under the fondant I used buttercream, because I wanted the true colours to show, and a coloured cream would have suppressed them. I used real gummy bears for decoration, pulling some on florist wire - it gives the impression, that the gummy bears are jumping out of the cake. As it was intented to be a present, I could not cut it yet, but I hope someone will send me a picture of the inside :)

Pár imádnivaló részlet:
Adorable details:




10 megjegyzés:

  1. Nagyon ötletes és szép lett a torta! Ez nagyon jó ötlet akár olyan gyerkőcnek is aki imádja a gumimaci cukrot mint pld. az én udokám!:-)

    VálaszTörlés
  2. Úgy örülök, hogy "egymásra" találtunk! Végignézve a blogodat egy dolog jutott eszembe: emelem kalapom, hogy profi felszerelés nélkül (és talán pont ezért nyakig tejszínhabosan...:)) ilyen gyönyörűséges és ötletes, meseszépen kivitelezett tortákat tudsz készíteni! Ez a gumimacis torta pedig egyszerűen remek! A három gyerkőcöm -akik természetesen imádják a gumicukrot- elolvadnának tőle! Talán ennek a tortának még én is neki mernék állni, főleg azért, mert tök jó fázisfotókkal illusztráltad az elkészítését!...:)

    VálaszTörlés
  3. Hűűű, ez nagyon szuper lett! Tetszenek a színek, a forma, a tortából kiugró macik..., egyszóval minden! Tuti sikere volt! :)

    VálaszTörlés
  4. Jóóóó lett! :)) Nagyon tetszik, sokkal jobban, mint ha csurig pakoltad volna! A kevesebb több, ez itt is látszik. Ügyi vagy, jól megoldottad. :)

    VálaszTörlés
  5. De tök jó! Azt hittem gyerektorta. Mondjuk a gumimacit én is imádom, megértem azt a menyasszonyt. :DDD
    Tetszik, hogy színes a belseje, szép lehetett vágáskor.

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm, lányok! Nem mondom, hogy a legegészségesebb torta a világon, de a gumimaciknak én sem tudok ellenállni ;)

    VálaszTörlés
  7. Húúú ez nagy ötlet!!!! Igazán gumimacis lett ez a torta kívül belül egyaránt!!:)))

    VálaszTörlés
  8. Remek ötlet,tetszik,és a belsejét annyira jól kitaláltad:))

    VálaszTörlés
  9. Kisfiam szülinapjára elkészítettem ezt a tortát (még egyszer köszi!), nemsokára posztolom! Nagyon tetszett neki:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök! :) Kíváncsian várom a posztot :))

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...