2012. augusztus 18., szombat

Minimál brownie/ Minimalistic brownie

Veletek is megesett már, gondolom, hogy maradtak leeső darabok a megrendelt tortából. Ezek felhasználására mutatok most nektek egy látványos kis ötletet. A lenti tortát Kiskukta könnyű piskótájából készítettem (itt megtekinthető a recept). Talán annyit fűznék hozzá, hogy kakaóporból én kizárólag a hollandot használom - bár aranyárban mérik, de nem vagyok hajlandó megválni tőle.

Let me show you a way to use fallen pastry pieces! All you need is to cut circles out of the fallen parts, after you have filled them in!



Tehát a piskótát betöltöttük, kifaragtuk. Esetemben tejszínes csokikrém található benne (főzött csokikrém növényi tejszínnel lazítva). Pogácsaszaggatóval kis köröket vagdostam a maradék tésztából, majd felvertem még egy kis tejszínt. Tálalás előtt betettem 1 percre a mikróba a piskótát, isteni illat áradt szét a lakásban: igazi brownie illat, a csoki pedig kissé megolvadt és gusztán folydogálni kezdett a sütikből :)
A tejszínnel és egy csöpp házi eperlekvárral dekoráltam a karikákat. Nagyon dizájnos, nemde? :)

Try to put it into the mircowawe for a minute - doesn't it smell lovely? I have added some heavy cream and a teaspoon of strawberry jam on top (my mum's own product!:) Here, the designer cakes are ready - without having to bake a new one for the family! 


6 megjegyzés:

  1. Még hogy egyszerűen dizájnos? Inkább meseszép és csodásan bűnre csábító :) Nagyon megenném! Egyébként a kakaópor választásoddal egyetértek, én is csak hollandot használok. Egyszerűen az vált be. :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta és szép. Én is szoktam alkotni a leeső részekből.
    Általában pohárkrémeket,van is egy pár már fotózva csak időm nincs bejegyezni.

    VálaszTörlés
  3. Hajjaj, azt hiszem muszáj lesz hoznod ilyet a talira! Léééégysziiii! majd megmikrózzuk ott, meg tolunk rá tejszínt is, de hajj, most kész vagyok ettől! :)

    VálaszTörlés
  4. Bizony hogy nagyon dizájnos, én imádnám olyan kis édeske!!! Én is így hasznosítom a leeső tésztákat, majd megtöltöm mint a nagy tortát.:))

    VálaszTörlés
  5. Praktikusság és finomság egyben, ráadásul felsőfokon!! :)))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...