2019. január 7., hétfő

Feketeerdő-misu/Black forest "tiramisu"

Két nagy kedvenc összemixeléséből született ez a szépséges színű, és remek ízű pohárkrém :)

Hozzávalók:
Tészta:
Kakaós piskóta 4 tojásból (4 tojás, 4 e.k. kristálycukor, 3 e.k. liszt, 1 e.k. kakaópor, csipet vaníliás cukor)

Krém:
1 cs vaníliás vagy tejszínes pudingpor
5 dl tej a puding főzéséhez
250g mascarpone
2 dl habtejszín
7 e.k. cukor

Tölteléknek:
400g magozott befőttmegy
pár teáskanál fahéj
2 e.k. rum
100 g csokoládé

A kakaós piskótát a szokásos módon megsütjük.
A meggyet beáztatjuk 2 e.k. rumba és megszórjuk a fahéjjal.
A pudingport 5 dl tejjel felfőzzük és kihűtjük. Ha kihűlt összekeverjük a mascarponéval és a cukorral, végül 2 dl felvert habtejszínnel lazítjuk.
A csokit vízgőz felett megolvasztjuk.

Üvegtálba rétegezzük: először a krémet, aztán az apróra vagdosott piskótát, majd a meggyszemeket, végül az olvasztott csokit, és ezt addig folytatjuk, amíg az összes alapanyagot felhasználtuk.

Ingredients:
Simple cocoa sponge from 4 eggs

Cream:
250g mascarpone
1 package of vanilla pudding (makes 4 portions)
200ml whipped cream
140g powdered sugar

Fruit filling.
400g deseeded sour cherries (compote)
cinnamon
2 tablespoons of rum
100g chocolate

I have cooked a sponge with the usual method (seperate eggs, beat whites, mix yolks with sugar and flour, then gently fold in the egg foam. Cook in preheated 180C owen for about 30 mins)

Cook pudding as usual (I used Dr. Oetker's pudding powder). After it has cooled down, mix in mascarpone and sugar. Beat the whipped cream and fold it in gently.

Soak sour cherries in the rum and cinnamon.
Melt chocolate.

And now for the assembling: use a glass bowl, as it is the most spectacular. Layer the cream first, then cut the sponge to small pieces, sprinkle the cherries and finally pour the melted chocolate on top. Repeat these until you have used all your ingrendients :) Enjoy!

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...