2012. augusztus 11., szombat

Tomika és a Thomas esete/ Little Tommy and the Thomas cake

Kolleganőm kisfia imádja Thomast. Nagy kihívás volt egy ilyen "szakértőnek" tortát készíteni. :) Azonban a hagyományos Thomasokból már elegem volt, inkább Thomas világát akartam megjeleníteni - egy kis csavarral: az ünnepelt életkora lett a forma az úthoz, amin Thomas zötyög. A piros-kék vonat, a fák, virágok, bogarak mind ezt a mesevilágot idézik.

My colleague's little son is fond of Thomas the tank engine. It was a challenge to bake a cake for such an "expert", but I did not want one like the usual Thomas cakes, which I am personally bored of, so I decided to bring about the fabulous world of Thomas - with a little twist: the road for the engine is the age of the birthday boy. The red-blue engine, the trees, flowers, and bugs try to evoke the tale.




A torta belül csokis piskóta és tejszínes csokikrém (ez a krémem mostanság nagyon bejön mindenkinek, remélem most is így lesz). Egy 20 fős gyereksereglet fogja rávetni magát erre a tortára, így remélem mindenki talál majd rajta szeretnivalót.

The cake is a chocolate cake filled with chocolate cream loosened with whipped cream (this one is currently the favourite among my guests). A children's charade of 20 is waiting to bite right into this one, so I hope all of them will find something on the cake they like.

A figurák mind marcipánból készültek, Thomas kb. 4 órámba került, de azt hiszem megérte. Itt egy közeli róla:

All the figures are made of marzipan, Thomas took me 4 hours, but I think its worth it. Here, take a closer look:



7 megjegyzés:

  1. Négy óra? Atyaég, akkor az egész legalább 8 volt...szöszmötöltél ám hallod? :D De nagyon szuper torta lett, imádom az ilyen aprólékos, minden csücskében kincs tortákat! :)

    VálaszTörlés
  2. Már a facebookon is meg csodáltam,nagyon széép:))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik, hogy tudtál újat hozni Thomas-témában! Tuti darabokra szedte,majd az utolsó morzsáig befalta a gyereksereg... :-D

    VálaszTörlés
  4. Igen, a Thomasod gyönyörű! A kisfiam is szívesen "eltologatná" a gyönyörű torta-pályán:) Gratulálok, nagyon ügyes vagy! Megérte a befektetett idő és energia és mi lehetne szebb fizettség, mint egy kisgyermek hatalmas mosolya:)

    VálaszTörlés
  5. Cuki lett nagyon! Igazi vidám kis fiús torta. :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon klassz lett! Őszintén bevallom, én nem mertem Thomasnak nekifogni, a járművek nekem nem mennek, meg az aprólékossága miatt nem tudok rá időt szánni.
    Biztos nagy sikered volt vele a gyerekeknél(is)!

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm nektek! Igen, a visszajelzések alapján nagy sikere volt, ha azt annak könyvelhetjük el, hogy Tomika elsőként Thomas fejét harapta le :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...