2012. december 1., szombat

Színház szerelem / In love with the theatre

A mostani torta egy fiatal csajszinak készült, aki imádja a színházat. Én már jó régen jártam színházban, de azért fel tudom idézni azt jellegzetes színpadi smink illatot, a tapsviharokat, a fényeket... Most viszont adott volt, hogy a szülinapos mit szeret: szereti a rózsaszínt és a feketét, szereti a Miss Saigont és a musicalt. Én pedig csináltam ezekből egyet.

This cake is for a young girl, who loves theatre. It was a long time I, myself have been there, although I can still recall that typical smell of the make-up, the applause, the lights... Yet, I had a bunch of things given, that the birthday-girl likes: pink, black, Miss Saigon and the musical. I mixed them together in this cake.




Sokan készítettek már hasonlót, így az alapra nem is térnék ki. Ugye a fehér alap-piros függönyt értelmeztem át az ünnepelt kedvenc színei szerint. A zsinórok ezüst lüszterrel kaptak szép csillogást, az aranyszínt jelen esetben túlzásnak éreztem volna. Nagyon nem akartam maszkokat, mert az szerintem sablonos. Ezért került a Miss Saigon musical logója középre. Az írásjel festve, a betűk pedig egyenként, kivágásos módszerrel készültek :) Aki szeretne hasonlót, mert nincs kiszúrója... na, annak meg kell mondanom, hogy ez a 10db betű került 1,5 órámba. De nagyon jól működik a következő módszer: a logót kivágjuk a kívánt méretben, majd ráhelyezzük a kinyújtott marcipánra, mint egy sablont, és gombostűvel körbeböködünk a betük körül. Jó esetben át is szúrjuk vele, ha nem sikerülne, akkor levesszük a sablont és a mintát körbe tudjuk vágni. Kisollóval sokkal egyszerűbben működött volna... Ha megtaláltam volna Augusztus óta :S

A lot of cakes have been done the same way, so the basics are quite simple, I would not make a fuss about them. The white base and red curtains have been re-interpreted, according to her favourite colours. The braids are silver, painted with a little lustre dust, instead of gold - that would have been too much in my opinion. I did not want masks (they're too stereotyped), this is why the Miss Saigon logo was placed in the middle. The writing is painted, the letters were cut out from fondant. If you don't have letter cutters, or small scissors (I have lost them), then try out this technique: print the logo in the desired size, then place it on the rolled-out marzipan as a template. Take a pin and poke the letters around. However, this method is very slow: these 10 letters took me 1,5 hours...





A torta oldalán, mint egy sorminta, zongorbillentyűk szerepelnek, ezek szimbolizálják a musicalt. Belül csokis piskóta, tejszínes csokikrémmel - persze, mert a lány csokiimádó és mert ismerőseim annyit áradoztak már erről a töltelékemről. Tapsviharban gazdag, boldog szülinapot kívánok! :)

As a pattern, a keyboard of a piano runs around the side of the cake - it symbolizes musical. Inside it is chocolate pastry, filled with chocolate cream - the birthday girl loves chocolate and my friends have praised this cream so much. So yes, chocolate and chocolate again :)
I wish you a very happy bithday, full of applause! :)

7 megjegyzés:

  1. Szuper lett, jól eltaláltad a színházi hangulatot! Csak kár, hogy nekem csupán a látvány marad, szívesen megkóstolnám a híres tejszínes csokikrémedet is...:))

    VálaszTörlés
  2. Látványos, ötletes, szuperul kivitelezett GYÖNYÖRŰSÉG! Én is imádom a színházat, inkább megyek oda, mint moziba és mi lesz velem, ha saját magamat is meg akarom lepni közelgő szülinapom alkalmából egy ilyen szép tortával? Nincs nekem ennyi kitartásom, ilyen sok türelmem...Lehet, hogy készítek magamnak egy gumimacis tortát? Azt legalább meg tudom csinálni...:)))

    VálaszTörlés
  3. A torta nagyon jól néz ki! És eszembe jutott róla, hogy 6 éve voltam színházban, sajna.

    VálaszTörlés
  4. Szupi lett!!!! Én is szeretem a színházat vagyis szeretném, sajna az idő és a távolság behatárol de a feeling nagyon jó!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm, aranyosak vagytok! Én is nagyon szeretem a színházi hangulatot, bár konkrét kedvencem nincsen. A lány viszont imádta a tortát, még aznap este elfogyott az egész :))

    VálaszTörlés
  6. Nagyon ügyes vagy! Szépen megoldottad :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...