2013. március 19., kedd

Tavaszi palacsintatorony

Herci imádja a palacsintát, ha lehet minél többféle verzióban. Mivel anyukám remek lekvárokat készített tavaly, úgy döntöttem, az epres-meggyes házi lekvárját ki is próbáljuk. Felváltva ez, és epres puding került a palacsintákra (utóbbi a Váncza-nyeremény egyik darabja. Rólam tudni kell, hogy egy tortát egyszerűbben megsütök, de a pudingfőzés valahogy nem megy. Legalábbis porpudingból. A Váncza tasak hátulján eddig számomra ismeretlen leírással viszont sikerült. Mik vannak! :) A palacsintatésztába ásványvíz helyett kis bodzaszörpöt tettem. Van szódagépünk, ebben most bodzaszörp készült pont a sütés előtt, és nem akartam kiönteni :)
Ez most a magyar tésztaverzió, 2 tojásból, liszttel, tejjel, kis sóval, kristálycukorral és szódavízzel készítve. Mennyiségeket azért nem írok, mert érzésre adagolom a tejet és a lisztet, amíg el nem érem a kívánt eredményt. Az első szeletnél ki is derül, sikerült-e eltalálni :)
A kész palacsintatorony tortaszerűen szeletelhető. Vaníliás tejszínhabbal isteni. 



My boyfriend is fond of pancakes. Each and every kind of them. I decided to test a new version - a pancake tower layered with my mum's strawberry and cherry jam, and strawberry pudding. (Cooking pudding is really a struggle for me. Actually I bake a cake easier... But this time I tried a new brand and method... so voilá! :) Instead of mineral water I put some elderflower juice in the pastry, made by our soda machine (we made elderflower syrup before, which I did not want to pour out). 
For the hungarian version of pancakes use: 2 eggs, 1 tsp. of sugar, a pinch of salt, 1 tsp soda water. Add flour and milk until you reach the right consistency: a rich, but liquid and bubbly pastry.
The pancake tower can be sliced just like a cake. Serve with vanilla whipped cream!

9 megjegyzés:

  1. Micsoda ötlet: bodzaszörppel készített palacsinta, biztosan Herci szíve közepébe találtál vele! ;-) Nem mellesleg az enyémbe is....:)

    VálaszTörlés
  2. Palacsintatorony, palacsitatorta, töltött palacsinta, rántott palacsinta, kerek, lyukas, édes, sós...Gombóc Artúr után szabadon: bármelyik jöhet!!!!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó ötlet! Tuti fincsi! Nálunk is pacsi volt vasárnap, de snassz házi nutellás, és hiába sütöttem duplát, valahogy nem maradt. :D De érzem az ízét a ziédnek a számban, nagyon-nagyon jó lehetett!

    VálaszTörlés
  4. Igen ilyen torony nálunk is tökéletesen beválna:))))))

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jó kis recept és nagyon gusztán fotóztad:))

    VálaszTörlés
  6. Bodzaszörppel és házi lekvárral, na meg persze a Váncza pudinggal valami isteni finom lehetett ez a palacsintatorta!!! Ez a bodzaszörpös verzió nagyon tetszik, mindenképpen ki kell majd próbálnom. :)

    VálaszTörlés
  7. Én már nagyon vágytam valami friss, tavaszi, gyümölcsös ízre, és hát a véletlen szüli a legjobb ötleteket, mint nálunk az előre elkészített bodzaszörp :)) Majd számoljatok be róla, ha kipróbáltátok :)

    VálaszTörlés
  8. Mi is nagyon szeretjük a palacsintát! A házi lekvárnál meg nincs is jobb :)

    VálaszTörlés
  9. Jó ez a pudingos ötlet és guszta a palacsintatornyod :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...