2014. május 11., vasárnap

Mindennapok /Healthy everydays

Többek kérésére folytatom az egészséges ételek posztolását :) Tudom-tudom, tortás blognak indultam vagy miaszösz. De amit a képen láttok, az a szombat esti vacsorám. Citromfűtea (nyugtató hatású, merthogy munkanap volt), banánpalacsinta málnával, és az új könyvem (hogy a szürkeállomány is fogyasszon valamit:). Az élet apró örömei - most értékelem őket csak igazán.

Another healthy post among the cakes in my blog - surprising isn't it? Well, lets say, sometimes the easiest things in life are the best. I start to discover them again, and enjoying it very much. This is my saturday dinner: lemongrass tea (good for stress after a day at work), banana pancakes and my new book (for the nurisment of mind). 


A múltkori recepten egy kicsit változtattam, íme:

3 db banán
3 marék zabpehely
2 e.k. darált mandula
1 vaníliarúd kikapart magjai

Az elkészítés pedig ugyanaz. A banánt pürésítjük (villával is megy), és hozzáadagoljuk a száraz anyagokat. Kanállal rálapogatjuk egy sütőpapírra (kb. 4 db 10 cm átmérőjű lesz ebből a mennyiségből). Előmelegített 180C-os sütőben kb. 20 percig sül, illetve addig amíg egyben le nem jön a sütőpapírról :) Melegen, friss gyümölcsökkel isteni, és meglepően laktató!

The recipe is quite the same as last time, but I altered it a bit:

3 bananas
3 handfuls of oatmeal
2 tablespoons of grated almond
seeds of 1 vanilla stick

Basically we just need to mash bananas and add the dry ingedients. With the help of a spoon smooth pancakes on baking paper (you'll get 4 with a diameters of 10 cm of this banana amount). Cook in preheated owen on 180C for about 20 minutes, or until it comes off the baking paper in one piece. Serve hot with fresh raspberries, but be careful it is quite filling (and causes addiction! :).

6 megjegyzés:

  1. Hirtelen azt hittem, h Te írtad a könyvet :) Ez a palacsinta izgalmasan hangzik.........no sugar?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jucus, nagy álmom lenne, ha egyszer a sajátomat tarthatnám a kezemben :) De pályázat jelenleg nincs, magánkiadáshoz meg sznob vagyok... ha már elismernek, azért tegyék, mert jó a könyv, ne azért mert fizetek :) Mellesleg yes, absolutely no sugar, a banán épp elég édes.

      Törlés
  2. Hmmmm nagyon jól hangzik a recept. egészséges is finom is :) kell ennél több? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Millye, sokszor csak ennyi a boldogság kulcsa ;) Élvezni a gümölcsök ízét és a meghitt otthont, főleg, hogy a fél hétvégét a melóban töltöttem.

      Törlés
  3. De szívesen üldögélnék veled ilyen finomság mellet, szürcsölnénk a teát és jót fecsegnénk... :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...