2016. július 5., kedd

Súlyos darab / A heavy one

A hétvégén kedvenc sógoromat leptem meg ezzel a tortával :) Banános krémet rejtett a vaníliás piskóta, mert ez a kedvence. Ilyenkor nyáron a hideg eljárásos krémeket részesítem előnyben, veletek is megosztom a receptjét, mert szuperegyszerű és nagyon finom. Ezúttal nincs beállított kép, szerintem a "reakciófotó" sokkal ütősebb.

This cake was made for my brother-in-law, filled with his favourite cream: banana. I prefer the no-heat creams for summer, so I am writing the recipe below, in case you are interested too. It is a light, refreshing cream, very easy to make. 

Banánkrém hozzávalói:
2 banán
1 fél citrom leve
7 dkg porcukor
200 ml habtejszín
40 dkg mascarpone

A két banánt felkockázzuk, meglocsoljuk a citromlével, majd botmixerrel pürésítjük. A mascarponét kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a banánpürét. Felverjük a habtejszínt és óvatosan a krémbe forgatjuk. Nem feltétlenül fog kelleni az összes habtejszín, én a felét használtam el, plusz egy zacskó zselatin fixszel is megtámogattam. 

Ingredients:
2 bananas
half a lemon's juice
70g powdered sugar
200ml whipped cream
400 g mascarpone

Peel and slice bananas, sprinkle with the lemon juice and blend them. Mix mascarpone with the sugar and add the banana-puree.  Beat the whipped cream and gently fold into the cream (you'll most likely end up with some of it left, but if you want to use it all, you can add a package of gelatine-fix to make the cream firmer).


Na igen, a rózsaszín gyertyák... épp ilyen volt kéznél, hát na :D Kitaláljátok hány éves lett?
Yes, and about the pink candles... we were in the weekend house, and those were the only ones we found :D







2 megjegyzés:

  1. Ez igen!! :-O Ide nekem egy súlyos szeletet!! :-D

    VálaszTörlés
  2. De jó lett! És kívül fondannal burkoltad. Biztos nagyon finom volt! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...