2011. augusztus 18., csütörtök

Rózsi.../Roses

...de nem a Demjén, nem kell félni/örülni. Ez csak egy unidec rózsi : )
Kicsit elkeseredtem, amikor legutóbb külföldi tortás blogokat nézegettem: megvesszük a kész piskótát, bekenjük két krémmel, berakjuk az előre elkészített masszát a (jó drága) formába, és már kész is a torta. Ehelyett itthon magunk csinálunk mindent. Sajnos zöldfülű tortásként nem engedhetem meg magamnak (meg sóher is vagyok :), hogy cukrászboltban mindenféle kütyüket vásárolgassak, így virágokkal eddig maximum a kertben találkoztam, de a konyhámban nem. Nudleee legutóbbi hozzászólása azonban felbátorított - ezúton is köszönöm neki! -, hogy ezt forma nélkül is lehet. Így sikerült:


És így nézett ki oldalról:


Már nem emlékszem, hol láttam a linket, ami az ötletet adta, de egy olyan süteményszaggatóval készítettem, aminek eddig nem sok értelmét láttam :) Linzerszaggató, azt hiszem. A szirmok fodrozását pedig fogpiszkálóval csináltam... Ez lenne hát az én low budget unidec rózsim...
UPDATE: Ez pedig egy másik technikával készült: 

7 megjegyzés:

  1. Keves Tejszínhab! :) Nagyon örülök, hogy ilyen inspirálóan hatott rád a hozzászólásom! :) Így tovább! Hidd el minnél többet fogsz készíteni, annál jobban fog menni! Elsőre ez nagyon jó!

    Látom unidecel dolgozol. Nyújtsd ki vékonyra. Aztán kicsi köröket vágj ki belőle.Végül fogj egy szivacsot, rakd rá a köröket és kezdd el elvékonyítani őket! Valamilyen eszközzel, aminek sima és gömbölyű a vége. Mondjuk lehet egy toll kupak is, vagy bármi más, amit találsz a lakásban. Aztán csinálsz egy kúp alakot unidecből középre és arra kezded el felpakolászni a legalább 8-10 szirmocskát! :)

    De nézd meg videón, mert így bonyolultnak tűnik, pedig nem az! Én is onnan tanultam! :) Nézd meg Edna videóit! 4 részes! De érdemes kivárni és végignézni mindet!
    http://www.youtube.com/watch?v=qqiNRkSQLf8

    VálaszTörlés
  2. Nudleee: Mindig örülök a hozzászólásnak és az építő kritikának! Edna rózsáihoz képest ez valóban kicsit kezdetleges, de ki fogom próbálni a tippet, köszi! Azért jobb, mint felvásárolni a fél Sőregit.:)

    VálaszTörlés
  3. Először én is úgy gondoltam, hogy bármilyen eszközt lehet helyettesíteni valami mással (már csak az ára miatt is) aztán az ember egyre többre vágyik, egyre szebb dolgokat szeretne alkotni. Elkerülhetetlen, hogy egyes dolgokat megvegyél, de ellenpéldaként ideírom, hogy a napokban használtam először én is drága "célszerszámot", és közel sem lett olyan az eredmény, mint ha anélkül csináltam volna. Ízlés, kedv, szív, gyakorlat, (pénz) kérdése ez az egész. Vagy ezek keveréke. Ha igazán elkötelezett vagy, bármivel képes leszel "alkotni".

    VálaszTörlés
  4. Megtaláltam, igazat adok, egyben pedig M@rtinak is, hisz kezdek én is a rendelés felé kacsintgatni, bár csak simítót és marcipánformázó bizgerentyűket. Az olcsóbbikat. Mert abból is van über-mega-giga drága, biztos gyémánt-utánzat, vagy mittomén mi. Kezd ugyanis kicsi fiam kiborulni attól, hogy folyton kiborítom a játékos ládáját! :D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...