2011. szeptember 7., szerda

+18 Cici torta/Boobs cake

Előbb-utóbb minden férfi életében eljön a pillanat, mikor ilyen tortát kap. Vacilláltam egy sort, hogy feltegyem-e, de végül, látva, hogy mások sem rejtegetik (mármint a tortát:), úgy döntöttem, posztolom. Végtére is elmúltunk 18-ak, és ez az én kezem munkája. Rém büszke vagyok rá, mert saját készítésű rajta a fondant, na és mert sikerült :) 


Íme a hozzávalók:
tésztához:
  • 6 tojás
  • 12 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
töltelékhez:
  • 250 g mascarpone
  • 1 doboz Hulala cukrásztejszín
  • kb. 20 dkg málna
vajkrém ( a fondant alá)
  • 25 dkg vajkrém (még sok is volt, nyugodtan vehetitek kevesebbre)
  • 25 dkg porcukor
  • vanília aroma
díszítéshez:
  • 2 csomag (kb. 20 dkg) Haribo Chamallows pillecukor (vagy Lidl bohócos mix)
  • 30 dkg porcukor átszitálva + még a gyúráshoz
  • 3 e.k. víz
  • 3 e.k. keményítő
  • Dr. Oetker dekortoll v. házi íróka
  • cukorgyöngy

Először a fondantot készítettem el. A Tortaimádótól kölcsönzött recept alapján dolgoztam, de ezúttal igyekeztem nem elkövetni szarvashibákat. Pl. miután a pillecukrok megolvadtak, az átszitált porcukrot ugyanabban a tálban adtam hozzá, és a robotgép dagasztóspiráljára bíztam a nagyját. A spirált jól bemargarinoztam előtte. Kézzel még pár percig gyúrogattam, ezúttal sokkal jobban élveztem. Kicsit megint sikerült túlcukroznom szerintem, mert jól megkötött, de egy új margarinos gyúrás segített rajta, szakadás nélkül ment a tortára. Na de ne rohanjunk ennyire előre.

Elkészítettem a piskótához a masszát, és elosztottam egy kivajazott lasagne tepsibe és 2 db kerámia tálba (catering tál a becsületes neve kb. 15 cm átmérőjű), aztán 30 percre az előmelegített, 180C-os sütőbe tettem.

Közben elkészítettem a krémet. A mascarponét és a tejszínt egyaránt robotgéppel felvertem, a málnákat megmostam. Összekevertem a két krémet, 10 dkg málnát szűrőn átnyomkodtam, hogy csak a leve kerüljön a krémbe, aztán óvatosan beleforgattam az immár rózsaszín krémbe a maradék málnákat is. Ízlés szerint mehet bele porcukor, nekem 2 evőkanál bőven elég volt.

A vajkrémhez a szobahőmérsékletű vajat robotgép segítségével a porcukorral jól kikevertem. Nekem kb. 10 perc lett, mire lágy, krémes állagot kaptam, ezután hozzáadtam még egy kevés vanília aromát.

A piskóta kihűlése után kicsit faragtam rajta, de mivel eléggé morzsálódott, és nem is emelkedett valami nagyra (legközelebb nem ilyen könnyűt sütök), csak 2 - be vágtam mind a testet, mind a ciciformákat is. Betöltöttem az előhűtött málnás krémmel a testformát, két fogpiszkáló segítségével ráhelyeztem a szintén betöltött ciciket. Egy réteg vajkrémmel kialakítottam a végleges formákat, majd ment megkötni a hűtőbe. Kb 2 órát állt bent, ezután rákentem még egy adag vajkrémet, és még maradt is bőven későbbiekre.

A fondanttal már szkeptikus voltam, nem tettem hűtőbe gyúrás után, hanem csak a spájzba. Jól megkötött, eljátszottam vele, mire kilapítgattam. Kb. fél centisre nyújtottam, és ráhelyeztem a tortára. Hát dobogott a szívem rendesen, mert múltkor – mint olvashattátok – ahogy azt lehetett, elszúrtam. Ezúttal a vajkrémnek köszönhetően se hupli, se szakadás nem lett rajta! Ráadásul a pillecukor mix a végére ilyen szép testszínt produkált!! Fondantból is maradt még bőven, ebből leválasztottam egy kis darabot a mellbimbóknak, rózsaszín ételfestékkel megszíneztem, pogácsaszaggatóval kivágtam ill. meggyúrtam belőle a bimbókat.
Eredetileg akartam rá melltartót is, de itt már úgy elment az idő, hogy nem jött össze (bár H szerint így sokkal jobb volt – naná kevesebb rész volt takarva : ). Így a fehér dekortollammal próbáltam csipkemintát imitálni rá. A nyakába és a mellbimbók közé díszítésnek cukorgyöngyöt tettem. Szerintem vicces és egyben szexi ajándék lett. Mondanom sem kell, nagyon hamar elfogyott.



5 megjegyzés:

  1. Hú de szexi! Ügyes megoldás. :)))

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, Petra, igyekeztem, hogy ne közönséges legyen :)

    VálaszTörlés
  3. Mindig van olyan blog amit még nem láttam,ma erre döbbentem rá,persze idő hiánya miatt!
    Ez a torta remek és xesis lett.Ügyes vagy,örülök hogy felfedeztelek máskor is befogok hozzád nézni:)))

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm, Móni :) Gyere máskor is :)

    VálaszTörlés
  5. Nem rossz, gondolom meglepődhetett! :))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...