2011. október 24., hétfő

Afrika csók / Kiss of Africa cookies

Mivel már gőzerővel készülök a jövő heti duplatortás akcióra, most csak egy nagyon egyszerű édességet hoztam nektek. Gyorsan elkészül, nem kell hozzá sok alapanyag (én a maradékokat használtam fel mindenből), és nagyon finom. Igazi kis nyalánkság. Emellett ideális vendégváró váratlan helyzetekre. Hogy igazából hogy hívják, azt nem tudom, az Afrika csók nevet nekem köszönheti :)


Hozzávalók:
  •  1 cs. piskótatallér (ha ez nincs, sima 20 perces piskótából is kivághatjuk a köröket pogácsaszaggatóval)
  • 10 dkg szobahőmérsékletű vaj/margarin
  • 20 dkg csokoládé (én ét bevonót szoktam használni)
  • 2 db banán
  •  tetejére: kókuszreszelék, tortadara, smarties cukorka, mandula, kandírozott gyümölcs stb.

A banánt nem túl vastagon felkarikázom. Egy-egy banánkarikát helyezek két piskótatallér közé és kicsit összenyomom.
A csokit vízgőz fölött felolvasztom, hozzáadom a vajat, szép fényesre és egyenletesre keverem. Én tettem bele egy nagyon pici rumot is, csak az íz miatt. Hústű segítségével (de fogpiszkáló is jó) a folyékony csokiba mártogatom a banánnal töltött piskótákat, zsírpapírra teszem dermedni.
A tetejét kókuszreszelékkel díszítem, de ez bármivel variálható.

Érdemes előző nap elkészíteni, mert másnapra jobban megpuhul a piskóta. Timi barátnőm – aki már gyakorlott anyuka – pudingos banános töltelékkel szokta variálni, de tulajdonképpen bármilyen gyümölcsöt be lehet helyettesíteni a banán helyett (nyilván olyat, amit megfelelően fel tudunk szeletelni). A csokit ízesíthetjük pl. kevés narancslével, vagy rummal. A tetejére is nyugodtan kreatívkodhatunk, a gyerekek imádni fogják. Minél színesebb, annál jobb. Én most felnőttek részére készítettem a klasszikus változatot, a csoki, banán és a kókusz igazi Afrika hangulatot varázsolt a konyhába. Sőt, még a „trópusi eső” is megérkezett!



6 megjegyzés:

  1. Annyira gusztusos és milyen finom lehet! Hű, már nem csak a trópusi esőt érzem, hanem a banán-kókusz-csoki illatot is! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon mutatós, egyszerű édesség, és biztosan finom is lehet!

    VálaszTörlés
  3. Húúú, de jók ezek! Guszták, és nagyon jó az ötlet is!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finomak, másnap mégjobban összeérnek az ízek!
    Petra: Nyisd az ablakot! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...