2011. október 12., szerda

Bevállalod? - avagy első és utolsó Betty Crocker-féle tortám / Betty Crocker castle cake

M@rti bejegyzése nyomán én is úgy döntöttem, hogy megmutatom a nem éppen fényes próbálkozásaimat. Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik, szokták volt mondani, nekem is van még pár esetem, de arról nincs kép persze :) Egyszer pl. kifelejtettem a porcukrot a sütiből. Úgy lazán. Mentségemre legyen mondva, nagymamámnak vittem a kórházba, és biztos azért voltam képtelen odafigyelni. A tetejére szórt porcukorral pótoltam a hiányt :)) Máskor a liszt maradt ki és csak lestem, hogy mi a jó fenének nem emelkedik már ez a torta? :) Na de amihez kép is van: egyszer már láthattok egyet itt a kissé otromba "előtte" gesztenyetorta személyében, de van mááásik! Jó ötletnek tartom ezt is bemutatni, hiszen látható a fejlődés, és nem szégyen másoknak azt elárulni, mit ne tegyenek a tortájukkal/tortájukra. Pl. kedves szülők, frostingos tortát ne készítsetek a gyerekeknek, hacsak nem a nevezett kontinensen éltek. Amerikában még a kenyér is édes, nem beszélve akkor a sütikről. Ez a videó volt az ötletadó. Egy baráti párnak vittük lakásavatóra, rendesek voltak, örültek neki, vagy legalábbis úgy tettek :)

Kevertem egy sima 4 tojásos piskótamasszát, ezt pedig elegyengettem egy sütőpapírral borított tepsiben és kisütöttem. Mivel nincs négyzet alakú tortaformám, magam méricskéltem és vagdostam ki az egyes szinteket (már itt kezdtem unni a dolgot, de azért kitartottam : ).


Ezután elkészítettem a frostingot. Arra már nem volt idő, hogy egy éjszakát dermedjen a hűtőben a dolog, negyed órára tudtam betenni, B. C. „aszisztense” szerint ez is elég. Egy nagy frászt! A frosting önmagában jól sikerült, totál ugyanolyan állagú lett, mint az övé. Ámde: hiába farigcsáltam le a tésztából, az biza morzsálódott rendesen, én meg egyre idegesebb lettem (azt hiszem anyám azóta menekül a konyha környékéről, ha én sütök…).
Szerencsére közben megérkezett H., és együtt láttunk neki a torta befedésének. A krémmel nem volt baj, tapadt rendesen. Ja, de mivel a barátaink nem túl pinky beállítottságúak, nagy örömmel vettem egy kék ételfestéket, hogy akkor kék lesz a kastély… belekevertem a frostingba… és izé: nem tudom kinek milyen monitorja van, azt hiszem az látszik, hogy ezt kis jóindulattal lehet csak kéknek nevezni…valószínűleg a margarin, ami alapból ugye sárga, okozta az eltérést, ahogy összekevertem kékkel. Na de kicsire nem adunk, nagy meg nem számít alapon bevontuk a tortát és jöhetett a díszítés.
Sajnálatos, hogy az a sok bigyó, amit ők felhasználtak a díszítéshez azzal, hogy "bemész a boltba és megveszed instant formátumban", Magyarországon vagy nincs, vagy horror áron cukrászboltból kapni, így megpróbáltam helyettesíteni őket. A fagyitölcséreket 20 Ft/db-ért szereztem egy fagyizóból. Az ajtó és ablakok natúr nápolyilapokból vannak, dekortollal készült rájuk a minta. A franciadrazsé borítás H. alkotása. Ja és a kókuszról: volt egy olyan elméletünk (mivel sand sugar-t nem kapni felénk, kr. cukorral meg már nagyon márcz lett volna), hogy legyen havas kastély. Ez lett belőle… Én javasoltam, h a kókuszt is színezzük kékre, de H. nem engedte : S
Íme az eredmény. Minden tiszteletem az amerikaiaké, hogy ezt meg bírják enni. Nem más, mint édes piskóta és cukros máz. Semmi íz, nálunk még a dekoráció adott némi ízt neki. A legrosszabb, hogy végignéztem a videókat, az összes gyerektorta így készült: nuku íz, csak cukor és mesterséges színezék. Azért talán kinézetre nem volt olyan rossz :) Itt már olvad, wehehe :D




12 megjegyzés:

  1. Szerintem ez a baki még bőven belefér! Jó, hogy megosztottad - én végigmosolyogtam az egészet! :))

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy egyre többen vállaljátok be (de szerintem csak a jófejek)! Sőt, még azt is bevállalod, amin nem látszik hiba, de Te tudod hogy készült. A gesztenyésedben sem látok kivetnivalót, ez a kastély meg nem lehetett egyszerű (az összetétele nem a Te hibád)!

    Üdvözöllek táborunkban! :-)

    VálaszTörlés
  3. ui: mééér nem szóltál, hogy még nem regisztráltam magamat Hozzád?!? Pedig már régóta rendszeres olvasód vagyok!!! :-)

    VálaszTörlés
  4. Ezek az amcsik tényleg mindent megesznek? Jó sztori volt, rászánom magamat én is lassan. :-)

    VálaszTörlés
  5. Vicces volt. Tetszett. :)))
    Én már ettem tortát Amerikában. A piskóta tömörebb, és lekvárral volt betöltve. A külső bevonat frosting, különféle színekben. A cukrász aki készítette, büszkén elmondta, hogy ez egy új recept, mert most málnalekvár van benne...
    Gondoltam is, "Apám, egyszer kóstolnál egy jó magyar tortát, akkor aztán tudnád, hogy a tiédet hova sorold..."

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jó volt olvasni a sztorit. :))) Ezeket az amerikai mű micsodákat én sem enném meg, nézek is nagyokat, amikor ilyen műsorokat nézek. Sokszor még a magyar cukrászdai műsütiket sem eszem meg... Éljen a házisüti! Gratulálok a merészséghez, hogy bevállaltad, ügyes csajszi vagy!

    VálaszTörlés
  7. Olyan jó volt olvasni, mosolyogtam én is végig! :-)

    VálaszTörlés
  8. Köszi, csajok!
    Gabi: Hát igen, így utólag vicces, de akkor nem tűnt annak :))
    M@rti: Hajlamos vagyok mindig valami bonyolultat választani, igen. Akkor immár feliratkozott olvasóként üdvözöllek újfent nálam :)
    Katucikonyha: Várjuk a sztorit! Az amcsiknak tényleg fura az ízlése :D
    Petra: Hűha, és meg tudtad enni? :) Én a sajttortájukat szeretem, de azt is csak azért, mert nincs rajta frosting. Borzalmas ez a valami...
    Dia és a konyha: köszi én inkább naivnak nevezném magam, nem gondoltam, hogy ilyen íze lesz :D
    Eszter: köszi, gimiben mindig én parodizáltam a tanárokat, ezek szerint magamat is sikerült:)

    VálaszTörlés
  9. Ha vki kipróbál vmi újat az tud hibázni is. Ez együtt jár a fejlődési folyamattal. És ezek a tapasztalatok által fejlődünk. Hú micsoda bölcsességeket tudok:) De igazából nem lett olyan rossz ez a tortád!!!

    VálaszTörlés
  10. Judóca, kinézetre elmegy, szegénynek az ízével volt a baj. Bár egy amcsi biztos imádta volna :))

    VálaszTörlés
  11. Hehhe, jó sztori! :D Ezeket a videokat én is átböngésztem anno, és akkor még irigyeltem őket...én naív. :) egy hernyó is készült az egyik ilyen vidiben, amire gyerkőceim rábuzdultak, de abszolút töltetlen volt, és csak a cukormáz körben...inkább nem köszi. :DD Szoktam mondani, hogy ha ezek az amcsik egyszer ennének a mi fini krémes csodáinkból, tuti elbujdosnának szégyenükben. :)

    VálaszTörlés
  12. Dina, így utólag vicces, de akkor nagyon csalódott voltam, azt hittem én rontottam el valamit... eszembe se jutott, hogy a krém alapból ilyen béna :) Vagy ahogy Garfield mondaná: Szegény már beteg volt... :D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...