2011. november 27., vasárnap

Így készült a Motkány! / Scrat figure tutorial

Barna, fekete, fehér és piros marcipánra/unidecre (mi magunk is színezhetjük) van szükség + pár fogpiszkálóra és némi kézügyességre.

Gyúrunk egy golyót a hasának, és egy kúpot a fejének. Fogpiszkálóval összeillesztjük. Kevés vízzel+egy kis darab fogpiszkálóval felragasztjuk a füleket oldalra, középen késsel kialakítjuk a vonalkát. Az orrnak levágunk háromszög alakban kevés fekete unidecet. Két pöttyöt alakítunk ki késsel az orrlyukaknak.


Barna marcipánból két kört vágunk a szemhéjnak, felragasztjuk. Kb. 2-3mm-el kisebb átmérőjű kört vágunk fehér unidecből, ráragasztjuk, majd jöhet a fekete a szembogárnak. Fehér unidecből készült golyókkal adhatunk a szemnek csillogást. Gyúrunk két rövidebb és két hosszabb "hengert" a kezeknek és a lábaknak, majd fogpiszkálóval rögzítjük.
Az orrot késsel beirdaljuk, ezek lesznek a kis ráncok :)


Fehér unidecből fogakat sodrunk, kissé hegyeseket, fogpiszkálódarabbal vagy vízzel rögzítjük. Elkészítjük a farkat. Egy kúp alakú marcipándarabra lesz szükség, amit ollóval bevagdosunk, mintha karácsonyfát készítenénk. Fogpiszkálóval rögzítjük.


Jön a színezés! Az orránál, a farkánál, a végtagjainál kevés feketével összemixelt arany pasztát (buttercup yellow) használok. Száradni hagyom legalább egy napig, ezután kellemes, nem kőkemény, de mégsem ragacsos állaga lesz.


És kész!

7 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...