Nagyon megörültem a feladatnak, hogy Spongyabob tortát készítsek. Bár aki azt hiszi, hogy olyan egyszerű tortába önteni ezt a figurát, mint lerajzolni, hát téved. Minden az arányokon múlik. Azt is hozzá kell tegyem, hogy több színt is ki kell keverni, hacsak nem marcipánnal dolgozik valaki. Én a középutat választottam, unidec alapra, marcipán alkatrészeket helyeztem. Lehet kapni kis mennyiségben többféle színű marcipánt egy csomagban, én mindig a Szamosnál vásárolok, ami ugyanaz a termék, mint a hipermarketekben (ahol ráadásul nincs is mindig), és kb. feleannyiba kerül. Az unideccel ráadásul jól kiegészítik egymást, mivel mindkettő mandulaízű :)
This is my first Spongebob cake and I have to let down all those, who think that it is easy to make it. Much depends on the proportions and the colours, Following the happy medium, I used unidec for covering the cake and marzipan for the smaller parts. The latter one was pre-coloured, I like to use a Hungarian brand, Szamos, which is the best (and most expensive, although still costs half the price in the brand shop, than in the supermarkets). Moreover they complement each other with the marzipan very well, because unidec also has almond-taste.
Jó előre begyúrtam a sárga alapszínt, mert egész héten 35 fok volt, és gondoltam kiszárítom kicsit. Sajnos nincs otthon légkondink, bár a héten remélem az is lesz, mert a K-NY-i fekvésű lakásban meg lehet pusztulni.
Tölteléke joghurtos-epres. Szép, piros magyar epreket szerváltam hozzá egyenesen a vásárcsarnokból. Itt említeném meg köszönet céljából: Jucit, akitől az isteni krém receptet kaptam, hercimet, aki minőségellenőrként és no-para szakértőként mellettem állt és a kedves fiút a vásárcsarnokban, akitől az epreket vettem - direkt kértem, hogy jókat válogasson! :)
I pre-coloured some unidec 2 days before I made the cake, as it was very hot all week and I wanted to let it dry a bit.Inside it is strawberry and joghurt flavoured, with presumably the last strawberries this year, that I purchased directly from the market.
Pár részlet :)
A few details of Bob :)
Helyes lett a kishaver! Most veszem csak eszre, hogy a munkaruhajaban van. :)
VálaszTörlésCsodaszép!!! Gratulálok, nagyon ügyes vagy. Én még elképzelni sem tudom, hogyan lehet ilyen tortakölteményeket készíteni, megcsinálni meg főként nem tudnám.:)
VálaszTörlésNagyon jó lett!Ez a nagy meleg tényleg nem kedvez a tortázásnak!
VálaszTörlésNagyon cuki lett :) annak ellenére, hogy nem szeretem ezt a mesét, ez a figura mindig mosolyt csal az arcomra :)
VálaszTörlésSzuperjó lett, nagyon ügyes vagy! És a végeredményen nem látszódnak a nehézségek... :-)))
VálaszTörlésNagyon jó lett!!! Ügyes vagy! El is hiszem, hogy tetszett a gyerekeknek! Nincs is nagyobb dicséret, mint amikor az örömüket látja és hallja az ember! Már ezért megérte kínlódni a nagy melegben! :-)
VálaszTörlésNagyon ügyes vagy.Csoda szép lett:))
VálaszTörlésNekem herkentyűburgert készíts a kis egyszeművel! :D Ha már ennyire vágod ezt a világot, mert baromi jó lett. :)))
VálaszTörlésNagyon jól néz ki az első Spongya Bobod:)))) még ha melegben sokkal nehezebb is volt dolgozni vele:)
VálaszTörlésSzuper jól néz ki! Ügyes vagy! na én is pont K-Ny-i fekvésű lakásban élek :) Légkondi itt sincs, csak redőny. Azzal azért lehet trükközni, ha jó sokáig nem engedem fel ebben a forróságban és a teraszt is bezárom :)
VálaszTörlésSzuperül megoldottad a feladatok. A no-para szakértőd is jól működött (ezen jót derültem).
VálaszTörlésA krém reci pedig közkincs, használd egészséggel..megjegyzem én is imádom. könnyű-habos-gyümölcsös..........szóval N1.
Ááá szuper!szuper!szuper!! Gratulálok, nagyon szép lett!!:)
VálaszTörlés