2012. június 26., kedd

Az első Bob / Spongebob cake

Nagyon megörültem a feladatnak, hogy Spongyabob tortát készítsek. Bár aki azt hiszi, hogy olyan egyszerű tortába önteni ezt a figurát, mint lerajzolni, hát téved. Minden az arányokon múlik. Azt is hozzá kell tegyem, hogy több színt is ki kell keverni, hacsak nem marcipánnal dolgozik valaki. Én a középutat választottam, unidec alapra, marcipán alkatrészeket helyeztem. Lehet kapni kis mennyiségben többféle színű marcipánt egy csomagban, én mindig a Szamosnál vásárolok, ami ugyanaz a termék, mint a hipermarketekben (ahol ráadásul nincs is mindig), és kb. feleannyiba kerül. Az unideccel ráadásul jól kiegészítik egymást, mivel mindkettő mandulaízű :)


This is my first Spongebob cake and I have to let down all those, who think that it is easy to make it. Much depends on the proportions and the colours, Following the happy medium, I used unidec for covering the cake and marzipan for the smaller parts. The latter one was pre-coloured, I like to use a Hungarian brand, Szamos, which is the best (and most expensive, although still costs half the price in the brand shop, than in the supermarkets). Moreover they complement each other with the marzipan very well, because unidec also has almond-taste.



Jó előre begyúrtam a sárga alapszínt, mert egész héten 35 fok volt, és gondoltam kiszárítom kicsit. Sajnos nincs otthon légkondink, bár a héten remélem az is lesz, mert a K-NY-i fekvésű lakásban meg lehet pusztulni.

Tölteléke joghurtos-epres. Szép, piros magyar epreket szerváltam hozzá egyenesen a vásárcsarnokból. Itt említeném meg köszönet céljából: Jucit, akitől az isteni krém receptet kaptam, hercimet, aki minőségellenőrként és no-para szakértőként mellettem állt és a kedves fiút a vásárcsarnokban, akitől az epreket vettem - direkt kértem, hogy jókat válogasson! :)


I pre-coloured some unidec 2 days before I made the cake, as it was very hot all week and I wanted to let it dry a bit.Inside it is strawberry and joghurt flavoured, with presumably the last strawberries this year, that I purchased directly from the market.


Pár részlet :)
A few details of Bob :)


meleg végig nagyon megnehezítette a dolgom, nemcsak a bevonásnál, hanem a szállításnál is nagyon oda kellett figyelni. Utóbbinál  akadtak azért nehézségek, de az anyuka, aki vitte, logisztikus, megoldottuk :) A tortát végig titokban kellett tartanom a többi fiacskája előtt, bár egyikük sejthetett valamit, mert Spongyabobos pólóban képviseltette magát az ünneplésen :)

Ezt az üzenetet kaptam az ünnepelt öccsétől: "iszonyat jól nézett ki, marha finom volt, nem szeretem a tortákat de ebből két szeletet is benyomtam !!! köszönjük :)"


I was struggling with the heat all the time, also during transportation, but the birthday boy's mother works as a logistic, so finally we did it. We had to keep the cake as a secret in front of his other sons, but one of them could suspect something, as he wore a Spongebob T-Shirt on the day of the celebration. I got this message from him:

"The cake was so cool and delicious - I don't like cakes, but I ate 2 slices from this one!!! Thanks a lot!".

12 megjegyzés:

  1. Helyes lett a kishaver! Most veszem csak eszre, hogy a munkaruhajaban van. :)

    VálaszTörlés
  2. Csodaszép!!! Gratulálok, nagyon ügyes vagy. Én még elképzelni sem tudom, hogyan lehet ilyen tortakölteményeket készíteni, megcsinálni meg főként nem tudnám.:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó lett!Ez a nagy meleg tényleg nem kedvez a tortázásnak!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon cuki lett :) annak ellenére, hogy nem szeretem ezt a mesét, ez a figura mindig mosolyt csal az arcomra :)

    VálaszTörlés
  5. Szuperjó lett, nagyon ügyes vagy! És a végeredményen nem látszódnak a nehézségek... :-)))

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jó lett!!! Ügyes vagy! El is hiszem, hogy tetszett a gyerekeknek! Nincs is nagyobb dicséret, mint amikor az örömüket látja és hallja az ember! Már ezért megérte kínlódni a nagy melegben! :-)

    VálaszTörlés
  7. Nekem herkentyűburgert készíts a kis egyszeművel! :D Ha már ennyire vágod ezt a világot, mert baromi jó lett. :)))

    VálaszTörlés
  8. Nagyon jól néz ki az első Spongya Bobod:)))) még ha melegben sokkal nehezebb is volt dolgozni vele:)

    VálaszTörlés
  9. Szuper jól néz ki! Ügyes vagy! na én is pont K-Ny-i fekvésű lakásban élek :) Légkondi itt sincs, csak redőny. Azzal azért lehet trükközni, ha jó sokáig nem engedem fel ebben a forróságban és a teraszt is bezárom :)

    VálaszTörlés
  10. Szuperül megoldottad a feladatok. A no-para szakértőd is jól működött (ezen jót derültem).
    A krém reci pedig közkincs, használd egészséggel..megjegyzem én is imádom. könnyű-habos-gyümölcsös..........szóval N1.

    VálaszTörlés
  11. Ááá szuper!szuper!szuper!! Gratulálok, nagyon szép lett!!:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...