2012. június 17., vasárnap

Egy kismalac... / Piggy bank cake

Ezt a tortát egy kolleganőm kisfiának készítettem, akinek kedvenc állata a rózsaszín kismalac :) A sok ötletelés közül végül egy malacpersely lett a nyertes, ez is inkább karikatúra-szerű, gyerekeknek való, semmint egy valódi malac kopirozása :) A bal fenekére még egy szerencsét hozó négylevelű lóhere is került, bár sokat gondolkodtam a piros szívecskén is :)

This cake is for one of my colleagues' little son, whose favourite animals are pink piglets. Out of the many ideas when prepairing the cake, the winner was a piggy bank. This is more like a toy piggy, rather than a look-alike of a real one, but I guess this suits a kids' party more. Although I really wanted to stick a red heart on the back side of the piggy, it finally got a four-leaf clover to bring luck as well.:)



Ez az első direkt kísérletem a marcipánnal, eddig csak figurákhoz használtam, burkoláshoz pedig inkább fondantot és unidecet, de azok ebben a melegben még kevésbé bírták volna. Így is fénylett a malacka, pár perccel azután, hogy kivettük a hűtőből, de légkondis autóban utazott, így remélem jól bírta a kiképzést.

This is my first direct experiment of covering a cake with marzipan (and not fondant). I hope it will survive the heat, as it travelled with an air-conditioned car.



Belül csokis piskóta bújik meg csokis lágy krémmel. Külön kérés alapján a pénzérmék mind marcipánból vannak, sötétebb és világosabb arany színűek, egy kis lüszterfestékkel kaptak csillogást. Remélem a kisfiúnak is tetszik majd a végeredmény!

Inside it is chocolate pound cake with chocolate cream. Due to the special request, the coins are also made of marzipan, they are a darker and lighter shade of gold, and sprinkled with a little lustre dust as well. I hope the little boy will like it!


9 megjegyzés:

  1. Hát ez tündéri! Biztosan odavolt érte a kisfiú! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon helyes torta, biztos örült neki az ünnepelt!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon cuki lett! Üdv a marciklubban! :)) Kimondottan tetszenek a nagy, mangaszerű szemei! Édes nagyon. :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon ötletes! És imádom a szemeit!! :-))

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jól néz ki a malacka:)))

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm szépen, én is nagyon megszerettem ezt a tortát :)
    Dina: Nagyon jó volt a marcival dolgozni, és köszi a mennyiségre vonatkozó tippet is! Bár ne lenne ilyen fene drága :S

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...