2012. szeptember 17., hétfő

Gyümölcsös-habos torták / Quick cakes with sour creme and fruit

Két könnyű, gyümölcsös tortát hoztam nektek: méltó ünneplés a nyár végére.
Two light, fruity cakes to end the summer nicely...






A receptet Strawberrytől kölcsönöztem. Mindkettő igazi nyári torta, savanykás, hűsítő, sosem elég. Semmi fakszni, semmi órákig a konyhában lecövekelés. A málnát leszámítva maradék „anyagokból” gyártottam, és abszolút nem kellett hozzá nagy kézügyesség, csak némi türelem, amíg megköt : )

I borrowed the recipe from Strawberry's blog, but I altered it in some ways. The cakes are easy and quick, you can also use the leftovers for them - like I did. How they taste? A bit sour, a bit cool - never enough...

tészta:
10 dkg babapiskóta ledarálva
5 dkg hideg vaj
5 dkg marcipánmassza lereszelve
2 ek hideg tej
krém:
750 g tejföl
6 e.k. porcukor (nekem bőven elég volt)
1,5 csomag Dr. Oetker zselatin fix
150 g málna

Ingredients:
pastry:
100 g ladyfingers minced
50 g cold butter
50 g marzipan grated
2 tablespoons of cold milk


cream:
750 g sour cream
6 tablespoons of confectioner's sugar
1,5 package of gelatine fix
150 g raspberries



A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.(Pihentetni nem kell.) A tortaforma aljára sütőpapírt borítunk, rákapcsoljuk a peremet, majd a tésztát a forma aljába nyomkodjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.


Knead the ingredients together for the pastry. Line the cake mold with parchment paper and push the pastry on it. Bake it in the oven for 15 minutes on 180 degrees.

A tejfölt alaposan kikeverjük a zselatin fixszel, majd hozzáadjuk a cukrot/fruktózt. Óvatosan beleforgatjuk  málnát is. A krémet a legalább langyosra hűlt tortaalapra simítjuk, majd hűtőben dermesztjük.

Mix the sour cream with the gelatine/ gelatine fix and add the sugar/fructose if you'd like. Gently add the raspberries as well. Line the cream on the cooled pastry in the cake mold, and let it cool in the fridge (the mold will keep it together until it solidifies).

Tálalás előtt futtassunk körbe egy kést a tortaforma peremén és csak azután kapcsoljuk le a forma oldalát. Málnával és tejszínhabbal tálaljuk. (Én kihagytam a tejszínhabot).

Run a cold knife along the side of the cake mold before serving, then take off the mold. Decorate it with raspberries and chantilly (I omitted the last one).

A felső torta ugyanez, eperrel, a krémjébe még egy kis vaníliapuding is került - úgy még finomabb.

The cake above is the same recipe with strawberries, except for the fact that it also has some vanilla pudding in its cream - tastes great!


12 megjegyzés:

  1. Na itt gubbadok a sötétben, még írni se tudok normálisan... :) Szóval azt akartam írni, h húúú de megenném!!!! :)

    VálaszTörlés
  2. De jó kis recept! Ezt muszáj kipróbálnom! Szerinted az alja durvára darált keksszel is műkszik? (az van itthon)

    VálaszTörlés
  3. Igen! Az ilyen édességek a kedvenceim! Semmi fakszni és órákig a konyhában állás, meg felesleges giccs! Csak egy egyszerűen, sütés nélkül elkészíthető finomság! JÖHET! Bármikor!...:)

    VálaszTörlés
  4. Jöhet egy virtuális szelet!Kedvenceim ezek a torták.

    VálaszTörlés
  5. :) most találtam a blogodra! Nagyon tetszik,ezért feliratkoztam hozzád..

    http://beautyandfashion-makeup.blogspot.hu

    puszi

    VálaszTörlés
  6. Szépséges! ;) De jó volna, ha én is ilyen ügyes lennék...

    VálaszTörlés
  7. Örülök, hogy ilyen sokatoknak tetszik, pedig tényleg nem egy ördöngösség :)
    Dina, szerintem simán működik a durvára darált keksszel, végtére is a meleg vaj meg fogja kötni.

    VálaszTörlés
  8. Tetszenek nekem is ezek a tortáid! Gyorsan elkészíthetőek, egyszerűek,. gyümölcsösek...
    A tejfölös krémmel már én is kacérkodom egy ideje.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...