2013. augusztus 10., szombat

Thomas és életjel / Thomas cake II.

Nagyon eltűntem az utóbbi időben, a költözködés és a napi harcok ennek érdekében teljesen lefoglaltak. Egész nyáron egyetlen tortát vállaltam be, a tavalyi Thomas "reprintjét" :) Idén is próbáltam egy kevésbé sablonos (és kevésbé macerás) tortát összehozni, ugyanis időm nem sok volt. Végül úgy alakítottam ki a tortát, mintha az egy alagút lenne, amelyen át Thomas és barátai közlekednek. Kolleganőmnek - akinek a kisfia az ünnepelt - nagyon tetszett az ötlet, csak egyet tett hozzá, hogy Diesel 10 is szerepeljen rajta, mert Tomi egyik kedvence. Ő már keni-vágja a témát, nekem meg a Google segített :)
Csokis piskóta volt, a közkedvelt tejszínes csokikrémmel.
(Lakásban amúgy 33 fok, látszik, hogy fotózásnál becsillantak a figurák. Igaz este fél10-kor lett fotózva... elfoglaltak vagyunk nah.)




My only cake I made for order this summer - I had too much struggles with the new flat. This is for little Tommy, who got the Thomas cake last year, and this time I wanted to make something not so ordinary as well. Yet, I was always in a rush these weeks, so it had to be easy too... :) Finally I planned to use the cake as a tunnel, where Thomas and his friends are travelling through. I was only given one instruction, that Diesel 10 should be on the cake too. Tommy's mum in an expert in this tale, and I... well I can always use Google :)
It was chocolate pastry with soft chocolate cream.

7 megjegyzés:

  1. De jó volt hallani felőled! Cuki a tortád, a kis srác szemei biztosan jobban csillogtak a figuráknál amikor meglátta! ;-))

    VálaszTörlés
  2. Végre itt is mozdulsz! :) Bájos lett, remélem hamarosan elrendeződik a lakás-biznisz, és többször láthatunk tőled torta-csodákat! :)

    VálaszTörlés
  3. Örülök, hogy írtál! :) Sajnos ebben a rohanó világban egyre kevesebb idő van a hobbira, ezt én is érzem. A tortád nagyon jó lett! Ügyes vagy! :)

    VálaszTörlés
  4. Szuper ügyes vagy, gyönyörű tortát készítettél:) Biztos nem volt könnyű a nagy melegben nekiállni, de a kis szülinapos gondolom elégedett volt:)

    VálaszTörlés
  5. A forróság meg a költözködés ellenére (tapasztalat, hogy mindkettő jól leszívja az ember energiáját)nagyon helyes tortát kreáltál! És maga az ötlet is tetszik, hogy egy tortán ott van Thomas egész baráti köre.

    VálaszTörlés
  6. Szia Petra!
    Jöttem nézelődni hozzád, tudod, a blogkóstoló:-) örülök Neked, jó kis receptjeid vannak!
    Hajni

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm mindenkinek! Igen, a visszajelzések nagyon pozitívak voltak :)
    Hajni, jó nézelődést kívánok, kíváncsi vagyok, mit választasz végül :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...