2013. november 12., kedd

9-ujjas szülinapi torta / No-bake birthday cake

Szülinap van (Herci).  Sütő nincs (szinte semmilyen bútorunk nincs, és az már luxus kategória). Időből pedig a legkevesebb van szokás szerint. Azt mondom, Watson, megoldjuk a rejtélyt! :)
Kekszes alap. Botmixerrel kekszet törni kezd (zseniális ötletnek örül). Észrevesz egy nagyobb darabot a pengék között. Kipiszkálás céljából belenyúl, botmixer áram alatt persze beindul. Haboska saját hülyeségétől ledermed, majd vadiúj parkettán vérpacákat hagyva remegős telefon Hercinek, hogy siessen és mérje fel a veszteséget. Diagnózis: 2 cm nyílt seb a köröm sérülésével.
Bazi kötéssel 2 nap múlva újra nekiáll, hiszen "Ha leestél a lóról, első dolgod legyen visszaülni!" Ezúttal kalapáccsal zacskóban töri a kekszet (mire jó a lakásfelújítás?). Málna pürésítést Herci végzi botmixerrel: "Te ebbe nyúltál bele?"   Habos: "Hát ja..."   Herci:......................

No owen, no heat, no time. Here's a birthday cake without baking. (And the story how I pushed my finger into the blender accidentally and bake the cake with only the 9 other as I couldn't use my pointing finger).


profi kép by Herc (Enessis)

Hozzávalók (nálam 20 cm-es formában készült):                 Ingredients (for a 20cm cake mold)
Az alaphoz:                                                                           Pastry:
  • 1 cs zabkeksz                                                                1 package of oat biscuits
  • 10 dkg vaj                                                                     100g butter
  • 10 dkg étcsoki                                                               100g chocolate
A citromos réteghez:                                                            For the lemon layer:
  • 220 g  görög joghurt                                                      220g greek yoghurt
  • 200 g habtejszín (30%)                                                  200g heavy cream
  • 3 ek méz                                                                      3 tablespoons of honey
  • 3 lapzselatin vagy 1  zselatin fix                                    1 pck gelatine fix
  • 1 citrom héja                                                                1 lemon's zest
A vaníliás málnahabhoz:                                               For the vanilla and raspberry cream:
  • 220 g görög joghurt                                                      220g greek yoghurt    
  • 200 g habtejszín (30%)                                                 200g heavy cream
  • 3 ek méz                                                                     3 tablespoons of honey
  • 3 lap zselatin vagy 1 zselatin fix                                  1 gelatine fix
  • 1 rúd vanília magjai                                                     1 vanilla stick
  • 10 dkg málna  átpasszírozva                                         100g raspberry
(Recept a NoSalty-ról)

A kekszet összetörjük, az olvasztott vajjal és csokival összekeverjük, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába tesszük, és pár percig hűtjük, amíg a krém elkészül.
Break the biscuits and mix with the melted butter and chocolate. Layer in a cake form with baking paper on the bottom.
A citromos réteghez a joghurtot, citromhéjat, a mézet és a zselatin fixet összekeverjük, majd beleforgatjuk a keményre felvert tejszínhabot. (Ha lapzselatinból csináljuk, áztassuk be 5 percre, nyomkodjuk ki, és kis vízzel, többször megkeverve olvasszuk fel mikróban.) Ráöntjük a torta alapjára, és visszatesszük a hűtőbe.
For the lemon cream mix yoghurt, lemon's zest, honey and gelatine fix, then add the beaten whipped cream. Pour it on top of the pastry and put it in the fridge to cool down.
1 óra múlva a málnát átpasszírozzuk egy kis fém szűrőn, hozzákeverjük a joghurtot, a vaníliát, a mézet és a zselatinfixet. Ezután beleforgatjuk a keményre felvert tejszínhabot, és a már szilárd rétegre öntjük.
After and hour's rest (the cake and you as well need it:), push the raspberries through a filter, add yoghurt, the seeds of the vanilla stick, honey and gelatine fix. Mix it with the beated heavy cream and pour it onto the lemon cream.

Tovább hűtjük, majd másnap díszítjük, és szeleteljük.
Let it cool in the fridge for overnight, decorate and slice the next day.


És még egy kevés marcipánt is találtam hozzá ;) Megy ez, mondom én.
Decorated with marzipan and raspberries.



9 megjegyzés:

  1. A véredet adtad érte, hát kell ennél több...? ;-D Boldogat Hercinek és gyors gyógyulást Neked! <3 A torta meg csodás!!!

    VálaszTörlés
  2. Haboska Drága, azért szép piros lett volna ez csak a málnától is, nem kell a véred is hozzá :) No de gyógyulj meg hamar.......a torta irtó guszta lett még félkézzel is. Mi lesz a mind a két kezedet tudod majd használni?

    VálaszTörlés
  3. Gyógyulj meg mihamarabb!!! A torta nagyon szép, én imádom az ilyen habos csodákat. Boldog születésnapot az ünnepeltnek!!

    VálaszTörlés
  4. Jujjjj durva ez a botmixeres rész :( de minden jó ha jó a vége , márpedig ahogy a végeredményt nézem fantasztikusan néz ki a tortácskád! :)

    VálaszTörlés
  5. most több mindennek is örülök egyszerre, úgyhogy sorban kezdem:
    -örülök, hogy visszatértél :)
    -örülök, hogy nem vágtad le az ujjad ( egyik nap sorban álltam időpontért az orvosnál, és az előttem álló hölgy az egészségesnél 3x nagyobb hangerővel mesélte el, hogy sikerült levágnia az ujját, és most azért jött, hogy varrják vissza)
    -örülök, hogy ilyen szépet sütöttél, így reggel most teljesen terápiás hatással volt rám ez a sok rózsaszín, meg a málnaszemek!

    ...és örülök, hogy örülhetek ;)

    VálaszTörlés
  6. Haboska, te maga vagy a csoda! Egyrészt mert ilyen kedves kis béna vagy, másrészt, mert fájdalommal nem törődve csakazértis csodás tortát varázsoltál Hercinek! :)) Boldogat Herci, lásd a nőd tényleg nagyon szeret!! :)))

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm mindenkinek <3
    Ahogy Bear Grylls mondaná: a fájdalom múlandó (bár dokival 2naponta "randizunk" - biztos szimpi lehetek), de a dicsőség örök :D

    VálaszTörlés
  8. Wáááá.....(ujj)
    Woooow! (torta)

    VálaszTörlés
  9. Kicsit későn értem ide, így mire értesültem a balesetedről , remélem, már meg is gyógyultál! :)
    Csodaszép tortát varázsoltál sérülten is, biztos vagyok benne, hogy finom volt!
    Remélem, kellőképpen értékelte az is, aki kapta.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...