2014. január 11., szombat

Szuper egészséges reggeli: banánpalacsinta gyümölcsökkel /Super healthy breakfast: banana pancakes with fruits

Azt nem mondom, hogy szuper gyors is, mert én legalábbis soha nem kelnék fel azért korábban hétköznap, hogy reggelit készítsek. Na ja, örülnek a pékségek, hogy én létezem... De viccet félretéve, a héten beteg voltam, és nem vágytam péksütire. Otthon időm is volt ezzel játszani, nézzétek, milyen fincsit sikerült készíteni! (Vaníliás tejjel az igazi!)



Hozzávalók:

  • 1 banán
  • 3 marék zabpehely
  • gyümölcsök

Az elkészítéséhez elő kell venni egy turmixgépet vagy botmixert... brrr. A felszeletelt banánt és 3 marék zabpelyhet beledobálni, jól összetrutymákolni, hogy egy ragacsos masszát kapjunk. Sütőpapírral borított tepsire ráhalmozzuk, elsimogatjuk, hogy palacsinta-szerű formája legyen, majd 15 percig (vagy amíg összeáll homogén tésztává) sütjük. Friss gyümölcsökkel az igazi, de mirelittel sem rossz.


A healthy breakfast for lazy mornings. Very easy and yummy.

Ingredients:

  • 1 banana
  • 3 handfuls of oatmeal
  • fruits of your choice


Slice up the banana and put it in the mixer along with the oatmeal. Blend it well. You'll get a sticky pasta, now layer this on a pan with baking sheet on. Smooth it out for pancake-size and bake it for ca. 15 minutes, or until it reaches an even consistency. Serve with fresh fruit (but not bad with frozen fruit as well) and vanilla milk.

5 megjegyzés:

  1. Nekem most vacsira is küldhetnél egy adagot, nagyon élvezném... ;-) Amúgy abszolút díjazom az ötletet, nem ettem még hasonlót, de most már fogok az tuti! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik a banánpalacsintád! :)

    VálaszTörlés
  3. éljenek a reggelik, a palacsinta meg... ahh, imádom, csak más sütné meg ;)

    VálaszTörlés
  4. Banánpali, de jó! :)) Akkorát nevettem a borzongáson, ne haragudj, olyan édes megnyilvánulás volt! :D Hogy van a kezed azóta? Ugye már csak emlék?

    VálaszTörlés
  5. Klassz, kipróbálom mindenképp, köszi. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...