A legjobb, ami a túróval és a baracklekvárral történhet... Rákóczi túrós sütemény - tortaformába öntve :)
Tészta:
15 dkg liszt
5 dkg vaj
5 dkg cukor
1 tojássárgája
5 dkg tejföl
1 cs sütőpor
Krém:
50 dkg túró
2 tojássárgája
1 vaníliarúd
ízlés szerint reszelt citromhéj és/vagy mazsola
1 evőkanál búzadara
baracklekvár
Tetejére:
3 tojásfehérje
15 dkg cukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Előmelegítjük a sütőt, közben a krém hozzávalóit - a lekvárt leszámítva - szintén összekeverjük. A tésztánkat a sütőbe toljuk, 10 percig sütjük, majd megkenjük a baracklekvárral. Rásimítjuk a túrókrémet is, majd további 15-20 percre visszatoljuk a sütőbe.
A tojásfehérjéből és a cukorból habot verünk, habzsákba töltjük és ezzel díszítjük a még meleg torta tetejét. Kb 5-6 percre még a sütőbe tesszük, amíg a tojáshab aranyszínűre színeződik.
The best thing, that can happen with cottage cheese and marmalade... The classic hungarian dessert baked now as a cake.
For the pastry:
150 g flour
50 g butter
50 g sugar
1eggyolk
50g sour creme
1 pck baking powder
Cream:
500g cottage cheese
2 eggyolks
1 vanilla stick
grated lemon zest/raisins
1 tablespoons of semolina
apricot marmelade
Topping
3 eggwhites
150g sugar
Simply mix the ingredietns for the pastry first and fill in a pan layered with baking paper. Preheat the owen - in the meantime you can prepare the cream. Mix the ingredients for the cream, except for the marmelade. Put the pastry in the owen for 10 minutes, then grease with the marmelade and cottage cheese cream. Bake them together in the owen for 15-20 mins.
Beat the eggwhites with the sugar, then fill in a pastry bag and decorate the hot cake with it. Put it in the owen for 5-6 minutes, until the eggwhite topping becomes golden.
A legjobb ami velem történhetne most,hogy kapok egy nagy szeletet! 😄
VálaszTörlésHaha egyet kell, hogy értsek teller-cakekel! Én is elfogadnék egy naagy szeletet:P Nagyon jól néz ki:)
VálaszTörlésKöszi szépen lányok :*
VálaszTörlésNagyon szép tortát készítettél!!
VálaszTörlés