2016. február 15., hétfő

Almás krémes / Creamy apple dessert


Könnyes, habos, egyszerű süti - akár Valentin napra :)





Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 3 e.k. liszt
  • 3 e.k. nádcukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 6 nagyobb alma
  • cukor, fahéj, vaníliás cukor ízlés szerint
  • 2 e.k. víz
  • 1 cs. Dr. Oetker krémes krém
  • 8 dl tej
  • 250 ml habtejszín

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből habot verünk, a sárgáját pedig kikeverjük a cukorral. A sütőporral elkevert lisztet a sárgájához szitáljuk, majd kis adagokban, óvatosan hozzáadjuk a fehérjehabot is. Egy kisebb tepsibe (kb. 30x20 cm) kanalazzuk a tésztát, és előmelegített 180C-os sütőben kb. 15 percig sütjük.

Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és kis kockákra vágjuk. Egy kevés vizet öntünk alájuk és a vaníliás cukorral, cukorral és fahéjjal puhára főzzük. Ha kihűlt a piskóta, és az almapüré is, elegyengetjük a tetején.

A csalás ezúttal a krémes alapban van, de abszolút vállalható, nem műízű a végeredmény és nagyon jó a tartása. Egyszerűen összemixeljük 8 dl tejjel, majd a kész krémet az almakrémre kanalazzuk.
A tetejére 250 ml tejszínből habot verünk és kanállal kis csúcsokat csinálunk bele. 

Pár órányi hűtés után szeletelhető :)

Ingredients:
  • 3 eggs
  • 3 tablespoons of flour
  • baking powder
  • 3 tablespoons of brown sugar
  • 6 bigger apples
  • sugar, cinnamon and vanilla sugar according to taste
  • 2 tablespoons of water
  • 1 pck Dr Oetker's vanilla cream
  • 800 ml milk
  • 250 ml whipped cream

Seperate the eggs and beat the whites. Mix yolks with sugar and sift in flour and baking powder. Gently mix in the whites, pour the mixture in a smaller pan (around 30x20 cm) and cook for 15 minutes in a preheated 180 C owen.

Peel the apples and remove their cores, then slice into small pieces. Pour a little water under them, sprinkle with the sugars and cinnamon and cook until they soften. When the apple mixture has cooled down layer it on top of the pastry.

The vanilla cream is the easiest part: simply mix it with 800 ml milk, and add as the next layer.

Finally beat up the whipped cream and decorate the top of your dessert. 

Let it rest in the fridge for a couple of hours, as it is easier to slice then :)

7 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta.. hammm... :-< :-)))

    VálaszTörlés
  2. ... és nagyon egyszerű! de ha már ilyen, akkor legyen habos, nemde? :)

    VálaszTörlés
  3. Akárhányszor az oldaladon járok, mindig összefut a nyál a számban. Bárcsak az összeset meg is kóstolhatnám! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Niki, kedves földim, bármikor szívesen látlak :) Csak ritkán vagyok Pécsen sajnos.

      Törlés
  4. Kedves Tejszínhab! Áldott, békés Húsvétot kívánok! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...