2016. április 10., vasárnap

Banános-diós brownie / Banana walnut brownie

A két barátnőmtől megkaptam a lenti csini-csudi szakácskönyvet, és rögtön ki is próbáltam az egyik receptet. Mivel rengeteg dió volt itthon, úgy döntöttem diós brownie-t készítek, viszont valamiért úgy emlékeztem banán is kell bele. Mikor itthon újra megnéztem a receptet, eltűnt a banán... vagy benne sem volt... úgyhogy összegyúrtam a magam elképzelését a már meglévő recepttel. Az eredmény: mennyeien puha, egyáltalán nem tömény, függőséget okozó süti lett.





Hozzávalók:

200 g puha vaj
10 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
3 tojás
2 érett banán
1 teáskanál fahéj
2e.k. liszt (el is hagyható, ha gluténmenteset készítünk)
3 marék dióbél
1cs sütőpor
3 e.k. kakópor
2-3 e.k. tej

A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és az összetört banánokat. Ledaráljuk a diót, és összekeverjük a többi száraz hozzávalóval: a fahéjjal, liszttel, sütőporral és kakaóporral, majd beleforgatjuk a tojásos masszába. Hozzáadjuk a tejet és a tésztát egy kisebb sütőformába öntjük úgy, hogy kb 1,5-2 cm vastagon álljon benne. Előmelegített 180C-os sütőben kb 30-40 perc alatt elkészül (tűpróbát végezzünk!).




This recipe is a mixture of my ideas and the one in Yvonne Bauer's amazing cookbook, which I got for my birthday from my girlies. I accidentally thought this recipe requires bananas, and discovered after shopping that it doesn't. However, the bananas make this brownie extra soft, less sweet and of course irresistable.

Ingredients:
200 g soft butter
100g confectioner's sugar
1 pck vanilla sugar
3 eggs
2 ripe bananas
1 teaspoon of cinnamon
2 tablespoons of flour (if you make gluten-free version, you can leave it out, it won't influence the consistency that much)
3 handfuls of walnut
1 pck baking powder
3 tablespoons of cocoa powder
2-3 tablespoons of milk

Beat the butter up with the sugar and vanilla sugar, then add the eggs and the mashed up bananas. Grind the walnuts and mix with the rest of the dry ingredients: the cinnamon, flour, baking powder and cocoa powder. Add the mixture to the egg dollop. Add the milk if necessary and pour it into a greased baking pan. The mixture should be 1,5-2 cms thick. Cook in preheated 180C owen for 30 minutes (check with a needle if it is ready!).


5 megjegyzés:

  1. Imádom, már most ezt a finomságot pedig még nem is kóstoltam! (:) de fogom hamarosan) Szerinte a Te brownied finomabb lett mint a könyvben szereplő, mert szaftosabb lett a tészta a banántól. Klassz kis könyv, várom a további recepteket.

    VálaszTörlés
  2. Ahhhhhhhhhh...vasárnap esti kísértés? ;-P Az a lecsurgó csoki..kötelezőként elmentve! :-)

    VálaszTörlés
  3. Uhhhhh ez nem ér :) nagyon guszta

    VálaszTörlés
  4. Úúúú hevesen jelentkezek, hogy kérnék egy szelettel!! :)
    Tuti kipróbálom ezt a banános verziót:)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm lányok! A banán és csoki együtt... függőséget okoz :D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...