2012. március 2., péntek

Torta vívás témában/ Cake about fencing

Munkatársam, Zsuzsa fiának készült ez a torta, aki a fenti sportot űzi. Nagy izgalom előzte meg, mert hetekig nemhogy sütőnk, de albérletünk sem volt, ennek ellenére Zsuzsa már jó előre "kinézett magának" és betámadott a megrendeléssel :). Régen nem is jelentkeztem, mert a költözés az új városba, párszáz km-el eddigi otthonomtól, az új munka és az albérletkeresés minden energiámat felemésztette. Ezeket figyelembe véve, és azt hogy közben végig egy szuszogó bébi mopsz ugrált a lábam körül, egész jól teljesítettem ezzel a tortával szerintem :)

This cake is for my colleague's son, who is doing fencing. I was really excited about this order, because we had neither a rent, nor an oven for weeks, although Zsuzsa "attacked" me long before the exact date. I have not posted anything for a long time as well, since the moving to a new city, the new job and the search for rent has consumed all my energies. Given the fact, that a baby pug was jumping on my legs during baking, I am still proud of this cake :)

A torta maga vaníliás piskóta, vaníliás-banános főzött krémmel. A maszk tulajdonképpen egy mini torta ugyanebben az ízben. Mivel sok eszközt nem hoztam magammal az albérletbe, egyik karkötőmmel készítettem rá a hálós mintát. A párbajtőr kapott egy kis lüszterfestéket is és a tőr nyelét is megpróbáltam rozsdásra festeni.

The cake is a vanilla pound cake with vanilla-banana filling. The mask itself is a mini-cake in the same flavour. Since I did not bring all my baking utencils to the rent, I made the net on the mask with one of my bracelets. The sword got a little lustre dust and I tried to make its handle a bit rusty.

A szegélyre sok ötletem volt, először fekete-piros mintás csavartat terveztem, de az túl középkori hangulatú lett a tőrrel, ezért egy fekete-fehér csíkos szegélyt kapott a torta.

For the borders I originally planned a black and red twisted ribbon, but that made the cake too middle-ages style, so finally it got a black-and-white striped ribbon for border.

8 megjegyzés:

  1. Mint egykori vívó, szerintem tök jó lett. Egy megjegyzés: a kosár van fordítva.:) De nagyon-nagyon szupi lett!Gratulálok!

    VálaszTörlés
  2. Köszi, lányok!
    Solyi, igazad van, még mielőtt elviszik, megpróbálok kezdeni vele valamit, úgy biztos jobb. Ha nem sikerül, akkor így marad. Örülök, hogy szóltál! :)

    VálaszTörlés
  3. Ez mekkora! Állati ötletes és szuper a kivitelezés. :)

    VálaszTörlés
  4. Szerintem szép a torta, az hogy a kosár fordítva van, nem tragédia.

    VálaszTörlés
  5. Jó lett a tőr nagyon, megy ez neked nagyon! :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szuper lett, főleg az tetszik ahogyan át van szúrva a tőrrel! :-) Gratulálok!

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm szépen, az ünnepeltnek is nagyon tetszett és ízlett :) És hát ezért csináljuk ezt mindannyian, nem? :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...