Hogy pontosabb legyek, hamis tiramisu, mivel nem használtam fel hozzá nyers tojást - valahogy nincs túl nagy bizodalmam benne. Ettől függetlenül, ez az a tiramisu íz, amit a legjobban megszoktam és szerintem egy olasz sem utasítaná vissza, csak azért mert nincs benne a tojás ;)
More specifically, a "fake" tiramishu, since I did not use any raw eggs - I don't trust them :) Yet this is the tiramishu taste I got used to and I suppose even a true italian would not reject it, just because it does not include the eggs :)
Íme a hozzávalók és az elkészítés:
- 250 g mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 3 e.k. kristálycukor
- 2 dl tej
- 1 cs. vaníliás cukor vagy egy vaníliarúd
- 1 cs. babapiskóta
- 3 e.k. rum vagy konyak
- holland kakaó megszórni a tetejét
A mascarponét a kétféle cukorral kikeverjük (ha vaníliarudat használjuk, akkor csak a belsejét kaparjuk ki). Külön tálban a habtejszínből kemény habot verünk, majd összekeverjük a mascarponéval.
Lefőzünk egy jó erős presszókávét (neszkávé vagy porkávé nem túl jó választás), majd ha már langyosra hűlt, a tejjel, ízlés szerint egy kis cukorral és rummal elkeverjük. Ebbe forgatjuk bele gyorsan a babapiskótákat (egyszerre elég annyi, amennyi a tál alsó rétegéhez kell, hogy ne ázzon el túlságosan a babapiskóta).
Egy jénai tálba vagy tepsibe elkészítjük a rétegeket: először egy réteg babapiskóta, majd a krém fele, újabb réteg babapiskóta és a tetején a krém másik fele következik. Hűtőbe tesszük legalább egy órára, és tálalás előtt kakaóport szitálunk a tetejére.
Ingredients and instructions:
- 250 g of mascarpone
- 200 ml heavy cream
- 3 tablespoons of confectioner's sugar
- 200 ml milk
- 1 package of vanilla sugar or 1 vanilla stick
- 1 package of ladyfingers
- 3 tablespoons of rum or cognac
- cocoa powder for sprinkling the top
Beat the mascarpone with the sugars (if you are using a vanilla stick instead of vanilla sugar, just use its inside). Beat the heavy cream in a seperate bowl.
Make a strong espresso (but do not use instant, that won't taste the same), then let it cool lukewarm. Then add the milk, a little sugar and the rum to it. To this liquid will the ladyfingers go. Just damp it a bit in the liquid quickly, otherwise the ladyfingers will swim :)
Take a pan and layer the ladyfingers on the bottom, then the half of the cream on it. Repeat it in the way, that the cream will be at the top. Let it cool in the fridge for an hour at least, and sprinkle it with cocoa powder before serving.
Ezt a képet muszáj feltennem: itt próbálgattam fotózni a kész művet. A "lényeg" a jobb alsó sarokban jelent meg :)
This is where I was trying to take the pictures of the cake: the essence you can see in the right corner below :)
Hát tojás ide, vagy oda én az egészet betúrnàm így ahogy van! Tök jó,h angolul is leírtad! Most pénteken már vizsgázom... Labor lesz. Szombaton írásbeli .. Jövő hét csütörtök szóbeli... Szoríts! :-) Pussz
VálaszTörlésHajrá, Nudleee! :) Majd várom ám a tortát a sikeres vizsga után ;)
TörlésHű, fantasztikusan néz ki, Anyukád nagyon érti... :-) Nézz be hozzám, van számodra egy díjam, ha elfogadod!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki :)
VálaszTörlésNagyon guszta!!!!
VálaszTörlésA kutyus......:)))))))
Hát most jól kibabráltál velem, nem bírok leszakadni a monitorról, a számban érzem az ízét...legközelebb tessék hozni belőle!! :D
VálaszTörlésNagyon guszta,a tojást én sem szeretem nyersen felhasználni,biztos ami biztos. A recepted így is tökéletes!!!
VálaszTörlésNyammmiiii... Én a klasszikus tojásos verzióra esküszöm, de ez annyira guszta, hogy biztos nem gondolkodnék mi van benne. :)
VálaszTörlésGuszta! Nagyon jó ,hogy tojás nélkül van, én nem bírom megenni a nyers tojást!
VálaszTörlésHűha, már angolul is? De ügyes vagy!
VálaszTörlésJól néz ki. Nekem szimpatikus, hogy nincs benne tojás. A nyers tojásos sütiktől mindig is idegenkedtem. :)))
Köszönöm, lányok, átadom anyumnak is a dicséretet :)
VálaszTörlésTe sem panaszkodhatsz, szívesen megkóstolnám ezt is:)
VálaszTörlés