2015. szeptember 16., szerda

Mont Blanc torta /Mont blanc cake

Ronda, de finom: tulajdonképpen 3 emelet Pavlova nutellás sajtkrémmel turbózva. Instant cukorbetegség :D
Ötlet Anna Olsontól.
Az alap egy 4 tojásos Pavlova, az itt látható recept alapján, a mennyiségek duplázásával.
A töltelék: Annánál gesztenyepüré, nálam 4 e.k. Nutella, 100 ml tejszín, 250g mascarpone, 1 t.k. vaníliás cukor és nagyon kevés porcukor keveréke. További 100 ml tejszín kerül a tetejére, végül fehércsoki reszelékkel díszítjük.

Ha inkább gesztenyével és sütemény formában próbálnád ki, itt találod a receptet :)




Ugly but tasty: 3 layers of Pavlova with Nutella cream cheese. Instant diabetes guaranteed. Original recipe from Anna Olson.

5 megjegyzés:

  1. Ezt a hegyet inkább felfalnám, mint megmásznám....vagy megkerülném! :-DD

    VálaszTörlés
  2. Hát felfalni sem egyszerűbb, van benne matéria :D

    VálaszTörlés
  3. Csúúúúcs :) biztos hogy imádnám :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta lett a Mont Blanc Pavlovád!:)
    Éppen ilyen tortatartót örököltem drága Édesanyámtól, ami meg volt már vagy 60 éves is (a tortatartó). Sajnos, eltörtem:( Ez sem mostani darab, vagy igen?

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm Roza! Igen, ez nagyanyai örökség :) és sokkal elegánsabb is, mint a mai műanyagok :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...