2018. július 4., szerda

Oreo torta, brownie alappal - Oreo cake 2.

Eljött ismét kedvenc sógorom szülinapja, aki nagy Oreo rajongó. Szegényt az a csapás érte, hogy legutóbb a cukrászdában elfelejtették a tortáját, és hirtelenjében kellett választani neki valami mást, úgyhogy idén én gondoskodtam róla, hogy biztosan Oreosat kapjon. Az alapötlet Aledától származik, én csak a krémet módosítottam, ugyanis nem bírom a zselatin szagát. Illetve sikerült nagyon cuki mini Oreokat szereznem, ezek kerültek még rá dekorációként.

Sütés nélküli Oreo-s tortáért katt ide!
Extracsokis Oreo pitéért pedig ide!


Hozzávalók, 22 cm-es méretben:
Brownie tészta
80 g étcsoki
80g vaj
150g cukor
csipet só
2 tojás
60g liszt
3 e.k. holland kakópor

Krém:
250g mascarpone
180g görög joghurt
150g cukor
200g Oreo keksz 
2,5 dl habtejszín
1 cs. zselatin fix

díszítéshez:
kb 8-10 db Oreo keksz, mini Oreo-k, 1 dl felvert tejszínhab


A tésztához megolvasztjuk a vajat és a csokit, majd hagyjuk kihűlni.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sót, lisztet, kakaóport. Én vaníliás cukrot is tettem hozzá. Végül beleforgatjuk az olvasztott csokit is. Tortaformába öntjük, és előmelegített 180C-os sütőben 20 percig sütjük.

A krémnek akkor érdemes nekiállni, ha már a lap kihűlt, mert hamar meghúz. A mascarponét kikeverjük a cukorral és a görög joghurttal (kézi habverővel, spatulával bőven elég, mert a robotgép szétcsapkodja). Felverjük a habtejszínt, és apránként beleforgatjuk. Az Oreokat összetörjük (legegyszerűbb egy zacskóba téve őket, sodrófával megcsapkodni), és ezeket is beleforgatjuk. Végül hozzáadjuk a zselatin fixet, és a lapra simítjuk a krémet.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A dekorációhoz, kelleni fog kb. 5 db Oreo ledarálva. Én szétnyitottam, kikapargattam a tölteléket, és diódarálóval ledaráltam őket. Ezt szórtam a tortára, majd tejszínhabpamacsokkal, félbe vágott  és mini Oreokkal díszítettem. 

My brother-in-law loves Oreos so this cake is for his birthday :) What can I say, there were no leftovers.

Ingredients for the brownie:
80g dark chocolate
80g butter
150g sugar
pinch of salt
2 eggs
60g flour
3 tablespoons of dark cocoa powder

Cream:
250g mascarponse
180g greek yoghurt
150g sugar
200g Oreos
250ml whipped cream
1 pck gelatine powder

for decoration: 
8-10 Oreos, mini Oreos, 100ml whipped cream

Start with the brownie: melt butter and chocolate and let them cool to room temperature. Beat the eggs with the sugar and they become fluffy and light-coloured, then add salt, flour, cocoa-powder. Finally mix in the melted chocolate, pour into a 22cm mold and out into preheated 180C oven for 20 minutes.

It is best to start the cream after the brownie is has cooled down. Mix mascarpone with the yoghurt and sugar (no need to use a blender, a spatula is enough). Beat the whipped cream and gently fold it in. Break the Oreos into bigger pieces and finally add them to the cream. Smooth the cream on the brownie and let it cool in the fridge overnight.

We will need about 5 ground Oreos, without their filling for the topping. I decorated the cake with whippied cream puffs and Oreos.

For the no heat version, click here!
Click here for the extra chocolate pie version!

2 megjegyzés:

  1. Boldog születésnapot kívánok a sógornődnek! Imádni való ez a torta, olyan igazi szülinapra való. Kölcsön is veszem a receptet, mert mi is Oreo rajongok vagyunk. :)

    VálaszTörlés
  2. Csodás lett! Ezt látva lehet, hogy jobb is, hogy a cukrászdában elfelejtették... 😂

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...