2011. július 26., kedd

Trüffel torta/Truffle cake

Ezt a trüffeltortácskát pusztítottuk el Orsi barátosném szülinapja alkalmából. Holland kakaós piskóta, trüffelkrém és étcsoki... csakis nélkülözhetetlen alapanyagokból áll. :)


Hozzávalók egy 18cm-es formához:
A tésztája 4 tojásos kakaós piskóta, ezt külön most nem írom le. 

A krémhez szükség van:
  • 4 dl tejszínre,
  • 10-10dkg ét- és tejcsokira.

Díszítéshez:
  • fél tábla étcsoki bevonó
  • pralinégolyók
  • rokokó tortadara

Elkészítés:
A kakaós piskótát kisütjük, majd hűlni hagyjuk.
Felforraljuk a tejszínt a krémhez, és állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a darabokra tört csokit. Addig keverjük, amíg el nem olvad teljesen. (Tudom, hogy mindig mindenkinél ezzel jövök, de egy kis holland kakaó a csokis sütinek sose árt! Most is kapott 2 evőkanállal, és gyönyörű lett a színe, az ízéről nem is beszélve). Amikor levesszük a tűzről, még folyik rendesen, de velem ellentétben, nem kell aggódni, megköt rendesen másnapraJ. Ezért egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a csokis tejszínből robotgéppel krémes habot verünk, a tortát ízlés szerint félbe, vagy 3 lapra vágjuk és megtöltjük vele. A torta oldalát is kenjük be, és szórjuk meg tortadarával.
Tetejére gőz fölött megolvasztott tortabevonó kerül. A maradék krémből habzsákkal (vagy egy sima zacskóval, aminek a végét lecsippentettük) pöttyöket nyomunk a torta tetejére, és ezekre helyezzük a pralinégolyócskákat. A torta közepére a számokat dekortollal rajzoltam.a torta, mégis inkább   lágy, n  em pedig tömény.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...