2011. december 12., hétfő

Gasztroajándékok I. - Illatos karácsonyi szalag / Christmas gastro gifts I.

Azért is szeretem a Karácsonyt, mert ilyenkor szabadon lehet kreatívkodni, anélkül, hogy bárki is firtatná az elkészült ajándékok/tárgyak funkcióját. Bár amiket most mutatok, azoknak éppen van, de ez nem tántorít el, hogy karácsony kifogással újabb és újabb bigyók kerüljenek ki a kezeim közül.



Ezeket a dísz szalagokat anyumnak, hercim anyujának és magamnak készítettem. Azon túl, hogy szépen mutatnak a függöny előtt, még isteni illatuk is van. Bár fázisfotóm nincs, mert gyorsan kell őket készíteni a ragasztás miatt, leírom, én hogy csinálom.



Első feladat, hogy kiválasszuk a szalagot és a rá kerülő terméseket. Érdemes egyébként fényes textilt választani, mert a szatén meg organza szalagok nem bírják a rájuk kerülő súlyt. Aztán a termések/fűszerek: szárított alma, szárított narancs (ezt én házilag készítettem, nagyon alacsony fokozaton sütőben tényleg csak szárítani szabad, úgy egy órát), szárított rózsa, egész fahéj, egész szegfűbors, szegfűszegek, csillagánizs, textil csillagok stb. 
Először elrendezgettem őket a szalagon, ahogy akartam, aztán ragasztópisztollyal felragasztgattam őket (meg lehet próbálni sima ragasztóval is, de félő, hogy az elnyomja majd a fűszerillatot, én még sose próbáltam…). Mikor lemértem a szalagot, 10 cm-t ráhagytam visszahajtani. Én nem szöszöltem azzal, hogy ráhúzzam a karnisra (bár úgy is lehet: összeragasztjuk a pisztollyal a hurok két végét), ezért egyszerűen áthurkoltam a karnis fölött és biztostűvel rögzítettem. Ennyi :) Nemsokára jövök egy újabb gasztroajándékkal. 


8 megjegyzés:

  1. Egy másik játékhoz nagyon gratulálok neked! :) Nyertél ám Katucinál, biztos tudod! :) Csodás ajándékod lesz, az tuti! :)
    Ötletesek ezek a díszek! :) Ügyi vagy!

    VálaszTörlés
  2. Jól néznek ki ezek a szalagok :) és el tudom képzelni milyen jó illatuk lehet. Ügyes vagy! :)

    VálaszTörlés
  3. Ilyen szalagot én is szoktam készíteni,már nálam is ki van rakva. Ügyi vagy!

    VálaszTörlés
  4. Hű de szuper ötlet! Köszi. :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jó ötlet! Még ajándéknak sem utolsó!:)

    VálaszTörlés
  6. Ennek nagyon jó lehet az illata...s nyarat idéző a színe...már csak jó lehet! :-)

    VálaszTörlés
  7. Szuper ötlet! Érdekes most karácsony közeledtével én is egyre csak kreatívkodok :D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...