2011. december 4., vasárnap

Jégkorszak torta Motkánnyal / Ice Age cake with Scrat

Ezt a tortát egy mikulásbulira vittem. Most kérdezhetnétek, hogy hol van rajta a mikulás… Igen, az eredeti terv az volt. Aztán gondolkoztam, hogy talán huszonéves emberek nem szeretnének kicsi mikuláscsomagokat vagy már nem olyan vicces számukra az eredeti ötletem. Közben Pixie is felhívta a figyelmem az általa szervezett SAD-re, amelyben téli meséket kellett tortásítanunk. Kaptam is az alkalmon, hogy akkor összekötöm a kettőt. Modern gyerek vagyok, szóval a télről és a hóról egyből a Jégkorszak jutott eszembe.


A torta egy 23 cm-es formában sült, amelyet cikkcakkban kettévágtam. Belül kakaós piskóta és Oreo keksz ízesítésű (a következő módon: mascarpone+habtejszín+cukor+oreo keksz darabok – az egész úgy nézett ki, mint egy nagy Oreo keksz :) A víz zselatinból készült, amit kékre színeztem.


A borítás és a betűk pillecukor fondantból készültek (nekem ez ízre és állagra is jobban bejön, mint a zselatinos változat), a Motkány barna marcipánból van (fázisfotók itt). A betűknek és a tortának ezüst lüszterrel adtam jeges csillogást, és egy kis porcukrot szitáltam rá, hogy havas legyen. Az ötletet ezúttal egy külföldi példa adta, amit végül persze módosítottam, de az első kanál liszttől az utolsó fondantgolyóig az én munkám :)



Utólag még javítottam a repedéseken a jégen :)

Még tart a játék is nálam! Aki még nem jelentkezett, de szeretne egy aranyos kis karácsonyi csomagocskát nyerni, itt megteheti!

16 megjegyzés:

  1. Ez nagyon ötletes! :D Eszembe nem jutott volna a tortából gleccser-szakadékot kreálni! :D Ez annyira tipikusan motkány-élethelyzet, hogy vigyorogtam rendesen! :D Nagyon ügyes vagy, gratulálok!

    VálaszTörlés
  2. Annyira jó lett,hogy szavakat sem találok!!!!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen, nagyon élveztem készíteni ezt a tortát :)

    VálaszTörlés
  4. Egyedi ötlet! Már nagyon vártam mi lesz a Motkánykából!

    VálaszTörlés
  5. Köszi-köszi! :)
    M@rti: Motkány a legfrissebb hírek szerint még él, a pár, akinek vittem, nem akarta megenni :)

    VálaszTörlés
  6. Annyira jó ahogy erőlködik a szakadékban! :) Mindegy neki, de az élete árán is kell neki a makk. :) Motkány a kedvencem a jégkorszakból!!! :)
    Nagyon jól kitaláltad ezt a tortát! :)

    VálaszTörlés
  7. Hát ez állati jó :)
    Én is akarok egy ilyet :D

    VálaszTörlés
  8. Nagyon tetszik,hangulatos ,egyedi torta,nagyon ügyesen megoldottad!:-)

    VálaszTörlés
  9. Annyira jó ez az ötlet,ahogy megoldottad!Bár én tudnék motkányt késziteni:))))

    VálaszTörlés
  10. Annyira szuper!! Nagyon ügyes vagy!:) Oreos töltelék... apám te aztán tudsz!! Ki kell próbálnom:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...