2012. szeptember 2., vasárnap

Alma "nyalóka" / Apple pops

Két éve Bécsben megláttam a csodás, piros, fényes almanyalókákat és nagy lelkesen be is fektettem egybe. Ehetetlen volt: az alma kemény, a cukros máz gejl. Karácsonykor a kezemben jól mutat, de másra nem jó. Most egy szebb és ehetőbb verziót mutatok nektek.

I discovered those shiny, red, beautiful apple popsicles two years ago in Vienna and instantly bought one. It was horrible: the apple was hard like hell, the sugar gloss too sweet. It matches my X-mas outfits great, but has no other advantages. Let me show you another way to decorate apples.





Hozzávalók 5 db-hoz:
  • 5 kisebb alma pl. pamuk alma, de lehet édesebb is, ki hogy szereti
  • 1 csomag vagy 100g tejkaramella
  • 1 csomag tortabevonó vagy 100g étcsoki
  • 1 csomag vagy 100 g fehér csoki
  • színes szórócukrok
  • hurkapálca

Ingredients for 5:
  • 5 smaller apples
  • 1 package or 100g of caramell
  • 1 package of brown and 1 package of white chocolate (100g each)
  • toppings
  • wooden sticks

Legelőször méretre vágom a hurkapálcákat. A megmosott almák szárát eltávolítom és belszúrom a pálcikákat (jól nyomjuk bele a húsukba, hogy ne pottyanjon le róla az alma). Egy kis lábosban vizet teszek fel forrni, majd ha már forr, ebbe mártogatom többször, rövid ideig az almákat - így a héjukon lévő viaszrétegtől könnyen megszabadulnak és a karamella szép egyenletesen tudja bevonni őket. A karamellát kerámiatálba teszem, 2. e.k vízzel meglocsolom és mikróban folyósra melegítem. Azonnal belemártom az almákat és zsírpapírral bevont tálcára teszem, majd mehet 10 percre a hűtőbe.

First I measure and cut the wooden sticks. I remove the stems of the apples, wash them, and push a wooden stick into each. I boil some water, and dig the apples into the hot water for a short while, to remove the wax coating of their surface, so the caramell can stick to them and cover them evenly. Meawhile I melt the caramel with 2 tablespoons of water in the microwawe oven. I dig the apples into it immediately and place them on a tray, covered with parchment paper. Into the fridge they go, for about 10 minutes.



Megolvasztom a csokoládét, bármilyen bevált módszerrel, én most egy új tortabevonót próbáltam ki. A karamellás almákat belemártogatom, majd újabb 10 percre visszateszem a hűtőbe, hogy megdermedjen a csoki.
A fehércsokival ugyanígy járok el, ezzel cifrázom a kész almákat.
Amíg nem kötött meg rajta a csoki, bármilyen kis zizivel díszíthetjük, én színes cukrokat hasznátam hozzá.
Jó étvágyat! :)

I melt the chocolate and dig the caramel apples into it, until the chocolate covers them evenly. They go into the fridge for another 10 minutes, so the chocolate can harden. I melt the white chocolate as well, and decorate the apples with it and the toppings I like. Serve them right away.



7 megjegyzés:

  1. Sosem éreztem ingerenciát rá, hogy megkóstoljam, de karamell, és csoki? Hm...nagyon jó lehet! :)

    VálaszTörlés
  2. Ötletes. A szép piros cukrosról nekem is mindig az volt a véleményem, hogy gyönyörű, de inkább nem próbálkozom meg vele, ezt viszont szívesen megkóstolnám.

    VálaszTörlés
  3. Igazán jó ötlet, én is ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
  4. Ó, milyen kis csinoskák! Kár, hogy nem lehet ezt párolt almával is megcsinálni, mert imádom az almát sütve csokival és karamellel.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...