Két éve Bécsben megláttam a csodás, piros, fényes almanyalókákat és nagy lelkesen be is fektettem egybe. Ehetetlen volt: az alma kemény, a cukros máz gejl. Karácsonykor a kezemben jól mutat, de másra nem jó. Most egy szebb és ehetőbb verziót mutatok nektek.
I discovered those shiny, red, beautiful apple popsicles two years ago in Vienna and instantly bought one. It was horrible: the apple was hard like hell, the sugar gloss too sweet. It matches my X-mas outfits great, but has no other advantages. Let me show you another way to decorate apples.
Hozzávalók 5 db-hoz:
- 5 kisebb alma pl. pamuk alma, de lehet édesebb is, ki hogy szereti
- 1 csomag vagy 100g tejkaramella
- 1 csomag tortabevonó vagy 100g étcsoki
- 1 csomag vagy 100 g fehér csoki
- színes szórócukrok
- hurkapálca
Ingredients for 5:
- 5 smaller apples
- 1 package or 100g of caramell
- 1 package of brown and 1 package of white chocolate (100g each)
- toppings
- wooden sticks
Legelőször méretre vágom a hurkapálcákat. A megmosott almák szárát eltávolítom és belszúrom a pálcikákat (jól nyomjuk bele a húsukba, hogy ne pottyanjon le róla az alma). Egy kis lábosban vizet teszek fel forrni, majd ha már forr, ebbe mártogatom többször, rövid ideig az almákat - így a héjukon lévő viaszrétegtől könnyen megszabadulnak és a karamella szép egyenletesen tudja bevonni őket. A karamellát kerámiatálba teszem, 2. e.k vízzel meglocsolom és mikróban folyósra melegítem. Azonnal belemártom az almákat és zsírpapírral bevont tálcára teszem, majd mehet 10 percre a hűtőbe.
First I measure and cut the wooden sticks. I remove the stems of the apples, wash them, and push a wooden stick into each. I boil some water, and dig the apples into the hot water for a short while, to remove the wax coating of their surface, so the caramell can stick to them and cover them evenly. Meawhile I melt the caramel with 2 tablespoons of water in the microwawe oven. I dig the apples into it immediately and place them on a tray, covered with parchment paper. Into the fridge they go, for about 10 minutes.
Megolvasztom a csokoládét, bármilyen bevált módszerrel, én most egy új tortabevonót próbáltam ki. A karamellás almákat belemártogatom, majd újabb 10 percre visszateszem a hűtőbe, hogy megdermedjen a csoki.
A fehércsokival ugyanígy járok el, ezzel cifrázom a kész almákat.
Amíg nem kötött meg rajta a csoki, bármilyen kis zizivel díszíthetjük, én színes cukrokat hasznátam hozzá.
Jó étvágyat! :)
I melt the chocolate and dig the caramel apples into it, until the chocolate covers them evenly. They go into the fridge for another 10 minutes, so the chocolate can harden. I melt the white chocolate as well, and decorate the apples with it and the toppings I like. Serve them right away.
Sosem éreztem ingerenciát rá, hogy megkóstoljam, de karamell, és csoki? Hm...nagyon jó lehet! :)
VálaszTörlésÖtletes. A szép piros cukrosról nekem is mindig az volt a véleményem, hogy gyönyörű, de inkább nem próbálkozom meg vele, ezt viszont szívesen megkóstolnám.
VálaszTörlésIgazán jó ötlet, én is ki fogom próbálni!
VálaszTörlésSzuper ötlet!:)
VálaszTörlésÓ, milyen kis csinoskák! Kár, hogy nem lehet ezt párolt almával is megcsinálni, mert imádom az almát sütve csokival és karamellel.
VálaszTörlésNagyon jól néznek ki!
VálaszTörlésHogy ez mennyire jóóóó!!!
VálaszTörlés