2013. január 8., kedd

Bio torta :) / Non-cake

Rendhagyó módon most nem "olyan" torta készült a konyhámban. Zsúfolt napjaimba egyelőre nem fért bele. Addig viszont egyszerűen megmutatom nektek mi volt nálunk ma a "kaja".

No sugar added for this cake. Why? Because it is a complete main meal :)




Spenótos-sajtos húsos pite (némi változtatással, az eredeti, húsmentes, fetás a Blikk Nők konyhában található):
Cake with spinach, cheese and meat:

45 dkg mélyhűtött spenót                                            450 g frozen spinach
2 db csirkemellfilé                                                       2 pieces of chicken breast filet
6 réteslap                                                                   6 pre-made strudel sheets
6 e.k.olaj                                                                   6 tablespoons of oil
1 vöröshagyma                                                           1 onion
2 gerezd fokhagyma                                                    2 cloves of garlic
25 dkg sajt (nálam gouda)                                          250g gouda cheese
1 tojás                                                                       1 egg
kevés őrölt szerencsendió                                            pinch of ground nutmeg
egy kevés camambert sajt                                           a bit of camambert cheese
só, bors                                                                      salt, pepper

A spenótot felengedjük, a felesleges nedvességet kinyomkodjuk belőle. Egy 23 cm-s kapcsos tortaformát kibélelünk a réteslapok felével, úgy, hogy pereme is legyen. Jól megkenjük olajjal, majd sütőben 10 perc alatt aranyszínűre sütjük.
A hagymákat felaprítjuk, olajon először a vöröshagymát pároljuk üvegesre, majd a fokhagymát is hozzáadjuk. A felkockázott csirkemellet ráöntjük és fehéredésig sütjük. Lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a spenótot, sajtokat, 1 felvert tojást, és a fűszereket. Alaposan összeforgatjuk, majd az elősütött rétesalapra simítjuk. Az így kapott "torta" tetejére kerül az olajjal lekent többi réteslap. Kissé benyomjuk az egészet, majd 200 fokos előmelegített sütőben 35 percig sütjük. Ronda, de finom! :)

Let the spinach unfreeze, and push the unnecessary wetness out from the leaves. Layer a 23 cm cake mold with half of the strudel sheets, and generously grease with oil. Cook it in the oven for 10 minutes, or until its golden brown. 
Dice the onion, and simmer on oil, until it becomes glassy. Add the garlic, simmer them together, then add the chopped meat and cook until it becomes white. Add spinach, cheese, 1 beaten egg, and spices. Mix well, then layer on the pre-cooked strudel sheet. Place the rest of the strudel sheets on top of this "cake", and grease the top with oil. Push it down a bit, then cook in the owen on 200 degrees for 35 minutes. Ungly on the outside, tastes good inside! :)




10 megjegyzés:

  1. Úristen, dehogy ronda! Kegyetlen éhes vagyok, és ez pont olyan hami, amit szívesen elviselnék most magam előtt! Minden részlete nagyon jól hangzik!

    VálaszTörlés
  2. Nem ronda! Inkább ínycsiklandó! Most készülök főzni kár h nincs itthon spenót....

    VálaszTörlés
  3. Számomra igencsak ínycsiklandozó a dolog, szívesen látnék egy nagy szelete itt a tányéromon..."Invito non-cake!!"...Hiába, én már csak mugli maradok...:(
    :)))

    VálaszTörlés
  4. Finom lehetett!Hasonlót már én is sütöttem, nekünk bejött.

    VálaszTörlés
  5. Jaj de szuper lett! A férjem tuti imádná mert a spenót nála nagy kedvenc :)

    VálaszTörlés
  6. Én szívesen elfogadnék egy ilyen finom, "ronda" kaját ma ebédre!...:)

    VálaszTörlés
  7. A spenót az egyik kedvencem, és a sós tortákat sem vetem meg, így kölcsön is kérem a receptedet. Nagyon guszta, jól is esne most egy szeletke vacsorára.:)

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm szépen! Izgultam, hogy fogadjátok majd, hiszen alapvetően egy édes blogot írok:) De hát végtére is, ez is csak egy torta :)

    VálaszTörlés
  9. Ilyesmi már nálam is készült nyáron :) Nagyon szerettem :D Nyám-nyám :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...