A hétvégén készült nálam a lenti vakondtúrás torta. Az eredeti banános-tejszínes töltelékkel, kevert tésztával, és a tetején morzsával. A Kisvakond unidecből készült, ez alkalomból rögtön ki is próbáltam a fekete Wilton pasztát :) A figurákkal még hadilábon állok (apám szerint pingvinre hasonlít, de legalább felismerte, hogy állat:D), igyekszem majd ezzel is, csak az a baj, hogy ebben a melegben az unidec nem a legpraktikusabb figura alapanyag. Ti mit gondoltok, hogy sikerült?
Szerintem felismerhető! Lehet,hogy Apud nem látott vakondot?!
VálaszTörlésAz Unidec tényleg nem jó halmazállapotúra olvad melegben. Már jártam úgy, hogy amint rátettem a tortára, szinte leolvadt róla. Csak a tetejét tudtam megmenteni, az oldalára kénytelen voltam darált mandulát szórni (jobb híján). Aztán volt olyan is, hogy percenként nyitogattam a hűtőt, ha kellett egy darabka belőle, mivel valami apró darabokból álló valamit gyártottam.
Majd megtapasztalod Te is! Próbáld meg a figurákat Lenke AD-masszájából legyártani. Virágokhoz jó (állatnak még nem próbáltam).
Bizony, az unidec nem jó figurákhoz, túl lágy. Én próbáltam már bele gyúrni cmc-t is, de nem jött be. A házi fondant sokkal jobb hozzá, vagy Lenkénél van sok jó recept.
VálaszTörlésAmúgy felismerhető + pingvinek nem gyakran ugranak elő vakondtúrásokból. :-)
Nagyon cuki a vakond! Ez a bevonómassza tényleg nem túl jó figurázni. Én mindig megfogadom, hogy ezután csak marcipánnal készítek figurát, vagy valami olyanból, ami tényleg erre való. De hát végül mindig ennél lyukadok ki! :)
VálaszTörlésA torta bizonyára nagyon finom is lehetett!
Nagyon aranyos a kis vakond:) es kerlek nezz be hozzam van valami szamodra:)
VálaszTörlésKöszönöm mindenkinek a tippeket, és a hozzászólást :) Anikónak pedig a díjat, nagyon kedves vagy, hogy rám gondoltál :)
VálaszTörlésJaj de édes! Ugye, hogy felesleges volt tartanod tőle. :)))
VálaszTörlésKöszönöm, Petra :) Állítólag finom volt, a vakondot pedig akár később még eladhatom pingvinként :D
VálaszTörlés