Már javában készülődök a Haloweenre valami méltó nyalánksággal. Most ezt próbáltam ki. A körtének amúgyis szezonja van (ergo: hercim beállított egy zsák körtével:) és anyum imádja a kék sajtot. Én a kék sajtnak a szagát se bírom, de mivel 2 hete úgy meg vagyok fázva, hogy az orrom szegény Jacko-éval vetekszik (vagyis le akar esni), legalább nem érzem. Megint sikerült egy kicsit ellentmondásos édességet választanom, a sós és az édes íz ölelkezik ebben a desszertben.
Hozzávalók 4 főre:
- 4 nagy, lédús körte
- 1/2 citrom leve
- 1 evőkanál méz
- 80 g márvány sajt
- kevés mandulabél (vagy dió) és zabpehely
- bors, kakukkfű ízlés szerint
Megmosom, félbe vágom a körtéket és eltávolítom a magházukat. Összekeverem a citromlevet és a mézet, ecsettel megkenem vele a körtéket.
Feldarabolom a mandulát (az eredeti recept dióval írja, de az pont nem volt itthon). Belemorzsolom a márványsajtot és kevés zabpehellyel összekeverem őket. (A zabpehely szintén nem volt az eredeti receptben, de a dióhoz hasonló "löketet" ad neki.) Megtöltöm a körték belsejét a mandulás-zabpelyhes-sajtos töltelékkel, kakukkfűvel és kevés borssal ízesítem, kicsit meglocsolom a citromos-mézes keverékkel, ha még maradt.
200 C-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütöm. Jó étvágyat! :)
ui.: Nem tudom, feltűnt-e nektek, de végre sikerült jó fényképeket készítenem! Öröm és bódottá! :D
Én sem rajongok a kék sajtért, de ezt azért bevállalnám.
VálaszTörlésNagyon ötletes kis recept,és egészséges!
VálaszTörlésSzuper jó! Ezt kölcsön is kérem. :)
VálaszTörlésNagyon guszta és gyorsan elkészíthető! :) bár a kék sajt Nálunk sem kelendő......de ki tudja..... így tálalva talán :)
VálaszTörlésés igen jók a képid!!!:)
Köszi Lányok! :)
VálaszTörlés