Ez a torta egyszerűségében nagyszerű, úgy gondoltam, megmutatom nektek. Névnapi torta, ezért nem spíráztam túl, de a szülinapot nem ússza meg húg, kap egy belevaló formatortát :) Már most izgulok, bár csak egy hónap múlva lesz... Legszívesebben leírnám már most, de félek, hogy elolvassa :) Na mindegy. Sőt, ha minden jól megy, hercegem új gázsütőt fog beszereltetni a jövő héten, de tartok tőle, hogy nem sokszor fogom odaengedni :P
Na de jöjjön a torta:
A piskótához:
- 3 tojás
- 3 e.k cukor
- fél cs. sütőpor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 3 e.k. liszt
- 3 e.k. kakaópor (elkeverve a liszttel)
- némi vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
A krémhez
· 250 g mascarpone (én Szarvasit használok)
· 200 ml habtejszín
· 1 cs. habfixáló
· 1 cs. vaníliás cukor
· 3-4 e.k cukor (ízlés szerint)
· 1 k.k citromlé
· 1 kevés a citrom héjából lereszelve
A piskótát a szokásos módon elkészítem, majd 20-30 perc alatt sütőben kisütöm. Amíg sül, összeállítom a krémet. A mascarpone-t kikeverem robotgéppel. Egy másik tálban felverem a habtejszínt a cukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután összeborítom a két tál tartalmát és összekeverem. Hozzáadom a habfixálót és a citromlevet, és egy kevés reszelt citromhéjjal ízesítem. A tetejét vízgőz fölött megolvasztott, majd 2-3 órát hűtőben hagyott fehércsoki figurák díszítik. Igen, tudom, hülyelány pont akkor nem tartott itthon étcsokit :D
Húúúú nagy kedvem lett kipróbálni ezt a receptet:) összefutott a nyál a számban!!!! Fehér csoki dísz?....nyami
VálaszTörlésAzokat a papucsállatkákat hogy csináltad? Tök jók!
VálaszTörlésNagyon guszta! Már is elterveztem,hogy.... el is fogom készíteni:)))
VálaszTörlésHajrá, lányok! Tényleg egészen érdekes ez a kontrasztos íz!
VálaszTörlésM@rti, a papucsállatkákhoz van csokisablonom, ennyi trükk még belefér ;)